Log in
A+ A A-

Σύρος ναυαγοσώστης βοηθάει ανθρώπους που κινδυνεύουν στις ελληνικές ακτές

Ανάμεσα στους διασώστες που ένωσαν τις δυνάμεις τους τον περασμένο Ιούλιο στις ακτές στο Μάτι για να βοηθήσουν τους εκατοντάδες ανθρώπους που διέφυγαν από τη θανάσιμη πυρκαγιά, βρισκόταν και ένας 23χρονος Σύρος πρόσφυγας, ο οποίος είχε διασωθεί κι αυτός μέσα από τα κύματα όταν έφτασε στην Ελλάδα.

Ο Obada ή αλλιώς Ibo Al-Nassar εκπαιδεύτηκε ως ναυαγοσώστης αφού έφτασε στην Ελλάδα. Είναι εθελοντής στη σχολή ναυαγοσωστικής Lifeguard Hellas. Η ομάδα ναυαγοσωστών της Lifeguard Hellas ήταν από τους πρώτους που έφτασαν στο Μάτι τη μέρα της πυρκαγιάς, στις 23 Ιουλίου, όταν εκατοντάδες τρομοκρατημένοι πολίτες κατευθύνθηκαν στις παραλίες  για να σωθούν από τη φωτιά και χρειάστηκε να μεταφερθούν με πλοιάρια σε άλλες περιοχές. Τις επόμενες μέρες, η ομάδα μαζί με τον Ibo συνέχισε την έρευνα στις ακτές για αγνοούμενους και νεκρούς.

«Ο Ibo συμμετείχε στην επιχείρηση στο Μάτι, ήταν ενεργό μέλος», λέει ο Σπύρος Μητριτσάκης, που διευθύνει τη σχολή μαζί με τη σύζυγό του Μάνια Μπικώφ. «Είναι εξαιρετικός ναυαγοσώστης», προσθέτει ο βετεράνος ναυαγοσώστης και εκπαιδευτής.