Χυδαίος Ράμα καθυβρίζει Ελληνες και την κηδεία Κατσίφα
- Written by E.Tsiliopoulos
«Η Αλβανία δεν ντροπιάζεται από ορισμένους άξεστους, που ζουν σαν ύαινες και τραγουδούν σαν κοράκια» είπε ο Αλβανός πρωθυπουργός για τους Βορειοηπειρώτες και τους Ελλαδίτες που έδωσαν εχθές το παρών στους Βουλιαράτες
«Προβοκάτορες κηδειών» χαρακτήρισε ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, όσους παραβρέθηκαν την Πέμπτη στους Βουλιαράτες και στην κηδεία του 35χρονου ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα, που ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου εκτελέστηκε από τις επίλεκτες δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας.
Απαντώντας σε σχόλιο συμπατριώτη του, που του ζήτησε να λάβει θέση για όσα διαδραματίστηκαν στους Βουλιαράτες –και «ντροπιάζουν την Αλβανία σαν κράτος» όπως υποστήριξε- ο Έντι Ράμα εμφανίστηκε μεν διαλλακτικός, χρησιμοποιώντας όμως σκληρή γλώσσα για όσους παρευρέθηκαν στην κηδεία.
«Το κράτος μας δεν μάχεται ούτε με φέρετρα και ούτε με προβοκάτορες κηδειών. Όποιος ήρθε να προκαλέσει, εισήλθε, ντρόπιασε τον εαυτό του και τη σημαία του και αποχώρησε. Πατριωτισμός δεν σημαίνει να μισείς τον άλλον και τη γλώσσα του, αλλά να αγαπάς τη χώρα και τη γλώσσα σου» σχολίασε ο Αλβανός πρωθυπουργός, απαντώντας στις υποδείξεις συμπατριώτη του (με προφίλ Lucky Boy London) που του ζήτησε να κάνει παρέμβαση και να «βάλει τους Έλληνες στη θέση τους, δείχνοντας τους την αξία τους ως αλβανικό έθνος».
Ο ίδιος που λίγες ώρες μετά την εκτέλεση του Κατσίφα χαρακτήρισε τον νεκρό «εξτρεμιστή» και «τρελό», έστρεψε τα πυρά του κατά όσων παραβρέθηκαν στην κηδεία του άτυχου ομογενή, φωνάζοντας συνθήματα και τραγουδώντας τραγούδια στη μνήμη του, αποκαλώντας τους «βρωμερές υπάρξεις» αλλά επιχειρώντας ταυτόχρονα να φανεί διαλλακτικός ρίχνοντας γέφυρες φιλίας.
«Η Αλβανία δεν "ντροπιάζεται" από ορισμένους άξεστους, που ζουν σαν ύαινες και τραγουδούν σαν κοράκια! Είναι βρωμερές υπάρξεις που βεβηλώνουν το νεκρό που δήθεν τιμούν και μειώνουν την αξιοπρέπεια της σημαίας του έθνους τους» δήλωσε προκλητικά για τους Βορειοηπειρώτες και Ελλαδίτες που βρέθηκαν στους Βουλιαράτες, συμπληρώνοντας: “Ένα έθνος (σημ. Ελληνικό) που έδωσε πολλά στην ανθρωπότητα, ενός λαού που δεν ήταν και δεν μπορεί να είναι ποτέ εχθρός μας, μιας χώρας όπου οι Αλβανοί βρήκαν στέγη, το ίδιο όπως βρήκαν στέγη οι Έλληνες σε μας. Και αυτή όπως κάθε άλλη χώρα, έχει την ατυχία να έχει τα δικά της γουρούνια και τα δικά της γαϊδούρια».
Related items
Latest from E.Tsiliopoulos
- Mitsotakis: A day of pride for Greece, the government, and all citizens with the election of Pierrakakis
- Kyriakos Pierrakakis unanimously elected President of the Eurogroup
- Horror in Nea Michaniona: 90-year-old man buried his daughter's dog alive after taping its mouth shut
- New rumors about Antetokounmpo's future: He bought an eight-story building in New York
- Voting time for Pierrakakis and van Petegem in the battle for Eurogroup leadership - The process and the factors that will determine the outcome