Φωτιά σε τουρκικό πλοίο ανοιχτά του Ταινάρου
- Written by E.Tsiliopoulos
Δύο πυροσβεστικά πλοιάρια, το ένα από τον Πειραιά και το άλλο από την Κρήτη, αναμένονται στη θαλάσσια περιοχή 8 ναυτικά μίλια νοτιανατολικά του ακρωτηρίου Ταίναρου, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη πυρκαγιά στο μηχανοστάσιο του φορτηγού πλοίου, με σημαία Τουρκίας, «Kilic 1».
Το 11μελές πλήρωμα του πλοίου, όλοι Τούρκοι υπήκοοι, έχουν επιβιβαστεί με ασφάλεια σε άλλο φορτηγό πλοίο, που έσπευσε στη θαλάσσια περιοχή για βοήθεια. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε από αδιευκρίνιστη αιτία, ενώ στο σημείο βρίσκονται πλωτά του λιμενικού, αλλά και το ρυμουλκό «Αγ. Νικόλαος», που κατά περιόδους κάνει ρίψεις νερού.
Το «Kilic», που είχε αναχωρήσει από την Τυνησία με προορισμό την Τουρκία, φέρει στις δεξαμενές του είκοσι τόνους ντίζελ. Στη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκεται σε εξέλιξη το συμβάν δεν έχει παρατηρηθεί μέχρι στιγμής θαλάσσια ρύπανση.
Related items
Latest from E.Tsiliopoulos
- Greece moves to become Southeast Europe’s first carbon storage hub
- Giannis Antetokounmpo says Heat provide best route to another NBA title
- Mitsotakis says under-15s should be banned from major social media platforms, warns of AI's "extreme" risks
- Marco Rubio made a reference to the murder of Vagia Nestora - "She was executed because her daughter dared to run for public office"
- Greek banks have liquidity ready to fuel economic growth