Πέθανε ο Ελληνας «Χάνιμπαλ» Θεόφιλος Σεχίδης
- Written by E.Tsiliopoulos
Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα, Τρίτη, σε ηλικία 46 ετών ο Θεόφιλος Σεχίδης, που το 1996 είχε συγκλονίσει την Ελλάδα με τη δολοφονία και τον τεμαχισμό πέντε μελών της οικογένειάς του.
Ο Σεχίδης, γνωστός ως «Ελληνας Χάνιμπαλ» ή και «σφαγέας της Θάσου», ήταν κρατούμενος στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο θάνατός του αποδίδεται σε παθολογικά αίτια. Πιθανή αιτία θανάτου (η ιατροδικαστική έκθεση θα το επιβεβαιώσει) είναι η ανακοπή καρδιάς, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα εδώ και χρόνια και λάμβανε φαρμακευτική αγωγή. Ήταν υπέρβαρος και την ώρα του μπάνιου σήμερα το πρωί παρουσίασε δυσκολία αναπνοής. Μεταφέρθηκε αμέσως στο Νοσοκομείο Κρατουμένων όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Στο Ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού βρισκόταν από το 2001
Υπενθυμίζεται ότι το καλοκαίρι του '96 δολοφόνησε τον 55χρονο πατέρα του Δημήτρη, τη 48χρονη μητέρα του Μαρία, την 27χρονη αδελφή του Ερμιόνη, την 75χρονη γιαγιά του Ερμιόνη Καλαμάρα και τον 58χρονο θείο του, αδελφό του πατέρα του, Βασίλη Σεχίδη, περνώντας έτσι στην ιστορία ως ένας από τους πιο φρικτούς εγκληματίες της χώρας.
Στη συνέχεια τεμάχισε τα πτώματα -εκτός από αυτό του θείου του- και κατόπιν τα μετέφερε σε σακούλες σε χωματερή της Καβάλας, όπου και τα πέταξε.
Τον Οκτώβριο του 2017 είχε υποβάλει αίτημα αποφυλάκισης.
Latest from E.Tsiliopoulos
- Lenten lecture on the “Prayer of St. Ephrem” at the St. Nicholas Greek Orthodox Church and National Shrine
- Aircraft carrier "USS Gerald R. Ford" returns to Souda after the fire that burned inside it for 30 hours
- Javed Aslam's asylum has been revoked, there are no grounds for his protection in Greece
- Frontex vessel capsizes off Kastellorizo with Estonian ambassador onboard
- Greece acquires new generation air defense