Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 140
Log in
A+ A A-

Νεες κατηγορίες για τον Αγγελο Φιλιππίδη

Για αρκετό καιρό ακόμη ενδέχεται να καθυστερήσει η έκδοση του πρώην προέδρου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Άγγελου Φιλιππίδη, στην Ελλάδα, καθώς προέκυψαν νέα στοιχεία με ένα επιπλέον ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε εναντίον του.

Πρόκειται για ένταλμα το οποίο αφορά δάνεια της Τράπεζας συνολικού ύψους 104.700.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να πρέπει να προστεθεί στην δικογραφία, να μεταφραστεί εκ νέου και να σταλεί και πάλι στις Τουρκικές Αρχές.

Πλέον, ο κ. Φιλιππίδης θα έχει να αντιμετωπίσει κατηγορίες και για τη νέα αυτή υπόθεση, η οποία εστιάζει σε δάνεια προς επιχειρήσεις real estate του επιχειρηματία Παναγιώτη Ευθυμίου.  Εκτός από τον Άγγελο Φιλιππίδη, τα νέα στοιχεία επιφέρουν κατηγορίες για άλλα δεκαπέντε άτομα, κάποια εκ των οποίων εμπλέκονται και με την πρώτη υπόθεση, η οποία οδήγησε ήδη γνωστά πρωτοκλασάτα στελέχη της επιχειρηματικής ελίτ ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Η νέα υπόθεση, για την οποία ασκήθηκε ποινική δίωξη σε συνολικά δεκαπέντε πρόσωπα -κάποια από τα οποία είναι ήδη κατηγορούμενοι στην προηγούμενη δικογραφία-, αφορά δάνεια προς επιχειρήσεις real estate του Παν. Ευθυμίου.

 Χαρακτηριστικό της διάστασης του σκανδάλου είναι ότι, σύμφωνα με την δικογραφία, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, μέσα σε τρεις μήνες, χορήγησε δάνειο ύψους 104 εκατομμυρίων ευρώ χωρίς εγγυήσεις.  Παράλληλα, μια από τις εταιρείες, πήρε ένα δάνειο της τάξεως των 51 εκατομμυρίων ευρώ και, στην συνέχεια, ζήτησε υπαγωγή στο άρθρο 99!