Log in
A+ A A-

Ανοίγει ο δρόμος για άδεια στον Κουφοντίνα

Featured Ανοίγει ο δρόμος για άδεια στον Κουφοντίνα

Δεκτή έγινε από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου η αναίρεση που άσκησε η εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου Ξένη Δημητρίου κατά της απόφασης των δικαστών του Βόλου που δεν έδωσαν νέα άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Το Ποινικό Τμήμα έκανε δεκτή την αναίρεση από τον Αρειο Πάγο δρομολογώντας την επανεξέταση του αιτήματος του πολυισοβίτη από άλλο δικαστικό συμβούλιο του Βόλου τις επόμενες ημέρες.

Μετά από αυτή την εξέλιξη η πιθανότητα να λάβει νέα άδεια ο εκτελεστής της 17Ν είναι μεγάλη. Ο ίδιος βρίσκεται σε πολυήμερη απεργία πείνας προς άσκηση πίεσης για την ικανοποίηση του αιτήματός του.

Βανδαλισμοί και επιθέσεις υπέρ του Κουφοντίνα
Υποστηρικτές του εκτελεστή της τρομοκρατικής οργάνωσης, Δημήτρη Κουφοντίνα από τη στιγμή που δεν έγινε δεκτό το αίτημα για να λάβει άδεια προχώρησαν σε καταστροφές και βανδαλισμούς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ενδεικτικό της έκρυθμης κατάστασης είναι πως η αναρχική ομάδα του Ρουβίκωνα έφτασε έως τη Βουλή, βανδαλίζοντας τον προαύλιο χώρο με κόκκινες μπογιές και καπνογόνα.

Στόχος έγινε και το εκλογικό περίπτερο του υποψήφιου Δημάρχου Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννη, γιο του Παύλου Μπακογιάννη, τον οποίο είχε δολοφονήσει ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη, πριν την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, μία ομάδα περίπου 20 ατόμων κρατώντας πανό πραγματοποίησε πορεία υποστήριξης του Δημήτρη Κουφοντίνα, ωστόσο περιορίστηκε από την αστυνομία.