Log in
A+ A A-

Φάκελος με σφαίρες καλάσνικοφ και αρχαιοελληνικές απειλές στον Άρειο Πάγο - Για προβοκάτσια μιλάει η Χρυσή Αυγή

Τρεις σφαίρες 7,62 χιλιοστών και ανατριχιαστικές απειλές για συγγενικά πρόσωπα πολιτικών και δικαστικών εστάλησαν μέσω φακέλου στον Άρειο Πάγο, προκαλώντας αναστάτωση και την άμεση επέμβαση των Αρχών.

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, ως αποστολέας εμφανίζεται κάποιος με το επώνυμο "Αλεπουδέλης" (σ.σ. το πραγματικό επώνυμο του Οδυσσέα Ελύτη), χωρίς να αναφέρει κάποιο μικρό όνομα.  Στην σχετική επιστολή που συνοδεύει τις τρεις σφαίρες καλάσνικοφ, ο συντάκτης καλεί τις Αρχές να αποφυλακίσουν μέσα σε 15 ημέρες "αυτούς που είναι άδικα προφυλακισμένοι", απειλώντας πως, σε διαφορετική περίπτωση, μέσα στους επόμενους 20 μήνες, κάποιος από τους δικαστικούς που ενεπλάκησαν στην υπόθεση ή τον αρμόδιο Υπουργό θα χάσουν συγγενικό τους πρόσωπο.

"Αν σε 15 μέρες δεν αποφυλακίσετε τους άδικα προφυλακισμένους σ' αυτή την βρωμερή υπόθεση τότε σε διάστημα 20 μηνών, είτε ο υπουργός, είτε η εισαγγελέας, είτε ο ανακριτής που ενεπλάκη στην υπόθεση θα κλάψουν για συγγενικά τους πρόσωπα ανεξαρτήτου φύλλου και ηλικίας. Το χρονικό διάστημα αυτό θα απαιτηθεί για να εντοπιστούν οι στόχοι αυτοί. Η αδικία ξεκληρίζει οικογένειες".

Από τα δεδομένα, υπάρχει ένδειξη ότι η επιστολή αναφέρεται, πιθανότατα, στις συλλήψεις για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, που συνεχίζει να βρίσκεται στην διαδικασία ανάκρισης.

Όπως ήταν φυσικό, η Χρυσή Αυγή παρενέβη στο θέμα με επίσημη ανακοίνωση, αρνούμενη οποιαδήποτε εμπλοκή με το συμβάν, χαρακτηρίζοντας "προβοκάτσια" την αποστολή του φακέλου με τις σφαίρες και το απειλητικό μήνυμα.

"Η Χρυσή Αυγή καταγγέλλει τον παρακρατικό μηχανισμό που προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη. Καταδικάζουμε την αστεία προβοκάτσια με τον απειλητικό φάκελο στον Άρειο Πάγο. Διαμηνύουμε προς κάθε ενδιαφερόμενο πως με τέτοιες μεθοδεύσεις δεν σταματά η ραγδαία εκλογική άνοδος της Χρυσής Αυγής", τονίζει η ανακοίνωση.