Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 140
Log in
A+ A A-

Κεφαλονιά: Νέος Σεισμός τα ξημερώματα - Μέτρα για τον τουρισμό

  • Written by 

Ο φόβος συνεχίζεται καθώς η γη τρέμει ακόμα στην Κεφαλονιά. Οι κάτοικοι δοκιμάζονται και με τις ακραίες καιρικές συνθήκες και το Κράτος παλεύει για την ανακούφιση των πληγέντων.  

Στις 18.00 το απόγευμα της Τέταρτης έχει συγκληθεί ευρεία κυβερνητική σύσκεψη στο Μαξίμου, υπό τον Πρωθυπουργό, με σκοπό την αποτίμηση των μέχρι τώρα δράσεων και τον περαιτέρω συντονισμό για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Για την απάλυνση των πληγέντων στο Ληξούρι αναμένεται να καταπλεύσει το κρουαζιερόπλοιο «Aegean Paradise», προκειμένου να φιλοξενήσει κατοίκους του νησιού που δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Στο μεταξύ, τεχνική ομάδα του υπουργείου Ναυτιλίας, διενήργησε πλήρη έλεγχο και κατέγραψε όλες τις ζημιές των λιμενικών υποδομών του νησιού. Για την αποκατάσταση των λιμανιών έχουν δρομολογηθεί όλες οι ενέργειες, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες έγκρισης δαπανών σε συνεργασία και με το Λιμενικό Ταμείο Κεφαλονιάς.

Την Τέταρτη ξεκίνησαν και οι έλεγχοι στο δίκτυο υδροδότησης σε Ληξούρι και Αργοστόλι προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει πρόβλημα στην ποιότητα του νερού εξαιτίας της σεισμικής δραστηριότητας.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Έργων, Στράτο Σιμόπουλο, συνεχίζονται οι έλεγχοι σε σπίτια στο Ληξούρι, σε χωριά της Παλλικής και στο Αργοστόλι.

Από τον πρώτο σεισμό και μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί έλεγχοι σε 3.250 σπίτια και τουλάχιστον 600 έχουν κριθεί κατεδαφιστέα.

Αρκετά σπίτια επανελέγχονται για να διαπιστωθεί εάν έχουν υποστεί επιπλέον ζημιές μετά τον δεύτερο ισχυρό σεισμό της Δευτέρας. Τους ελέγχους διενεργούν 100 μηχανικοί του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.
Μέτρα στήριξης για τον Τουρισμό.

Σύμφωνα με το MONEYANDTOURISM ελήφθησαν συγκεκριμένα μέτρα για την στήριξη του τουρισμού στην Κεφαλονιά.

Ειδικότερα παρουσιαστήκαν συγκεκριμένες δράσεις που θα αναπτυχθούν το αμέσως επόμενο διάστημα όπως:

• Ανάπτυξη ειδικών πολιτικών επικοινωνίας για την στήριξη της εικόνας του νησιού.
• Αξιοποίηση του διαδικτύου για προβολή της Κεφαλονιάς.
• Προβολή σε όλες τις μεγάλες διεθνείς εκθέσεις του εξωτερικού, αρχής γενομένης από την Έκθεση του Μιλάνου, Βερολίνου και Μόσχας, της Κεφαλονιάς ως ασφαλούς τουριστικού προορισμού.
• Πραγματοποίηση εκδηλώσεων για την Κεφαλονιά από τα γραφεία εξωτερικού.
• Διαρκής επαφή και ενημέρωση με όλα τα γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό, με στόχο την άμεση και ορθή ενημέρωση ξένων δημοσιογράφων και τουριστικών παραγόντων, για την πραγματική εικόνα που επικρατεί στην Κεφαλονιά.