Log in
A+ A A-

Δείτε Βίντεο: Ένα ταξίδι στην Ελλάδα... αλλάζει την ζωή νεαρού Ισπανού

Ένας Ισπανός φοιτητής επισκέπτεται τον Πύργο Ηλείας, προκειμένου να καταγράψει τις εμπειρίες του σε μια προβληματική χώρα, όπως η Ελλάδα, την οποία του περιέγραψαν ως κάτι σαν... Ιράκ, αλλά τελικά ανακαλύπτει ότι δεν είναι έτσι.  Αυτό είναι το θέμα της Ισπανικής ταινίας μικρού μήκους "ΔΙΑΦΟΡΑ -Όταν ένα ταξίδι σου αλλάζει την ζωή", η οποία προβλήθηκε στο Φεστιβάλ του Πύργου και θεωρείται μια πολύ ελπιδοφόρα διαφήμιση για την Ελλάδα.

"Το φιλμ δείχνει ότι η εικόνα της Ελλάδας που έχουν πολλοί άνθρωποι είναι διαφορετική από την πραγματικότητα. Θέλουμε όλοι να πάνε στην Ελλάδα και να επισκεφθούν τα καταπληκτικά μέρη της", τονίζει ένας από τους δημιουργούς του.

Όπως προαναφέρθηκε, το σενάριο της ταινίας θέλει έναν καθηγητή να αναθέτει σε κάθε φοιτητή από μια προβληματική χώρα, προκειμένου να ταξιδέψει εκεί και να καταγράψει την εμπειρία του.  Ο Ραμόν επιλέγει την Ελλάδα, μεταξύ χωρών όπως το Ιράκ, το Ιράν και την Συρία.  Ταξιδεύοντας στον Πύργο, θα ζήσει μια συναρπαστική εμπειρία και θα διαπιστώσει ότι η Ελλάδα δεν έχει καμία σχέση με την φήμη που της προσέδωσαν, λόγω των συνεπειών της κρίσης.

Το συμπέρασμα των δημιουργών είναι πως η Ελλάδα είναι μια χώρα η οποία έχει πολλά να προσφέρει στον επισκέπτη.

Δείτε στο τέλος της σελίδας την ταινία, συνολικής διάρκειας 22 λεπτών.

 

Media