Log in
A+ A A-

Αποκαλύφθηκε κύκλωμα διακίνησης πετρελαίου - Συνελήφθη ο επιχειρηματίας Γιώργος Σπανός και άλλα 14 άτομα!

Δεκαπέντε άτομα συνελήφθησαν και εννέα ακόμη αναζητούνται για μια απίστευτη υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων, όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία.  Μεταξύ των συλληφθέντων και ο πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ και της ΠΑΕ Ατρόμητος, Γιώργος Σπανός.

Σύμφωνα με τις Αρχές, στην καλοστημένη συμμορία συμμετείχαν πρόσωπα - κλειδιά, προερχόμενα από τον κρατικό μηχανισμό και τον χώρο της εμπορίας καυσίμων.  Πρωταγωνιστικό ρόλο, σίγουρα, στα δημοσιογραφικά ρεπορτάζ παίζει το όνομα του Γιώργου Σπανού, όμως, όπως τονίζεται, δεν ήταν μόνο αυτός.  Μεταξύ των συλληφθέντων εντοπίζονται ένας ανώτερος υπάλληλος του ΥΠ.Ε.Κ.Α. και ένας υπάλληλος του Α΄ Τελωνείου Πειραιά.

Όπως τονίζεται, το κύκλωμα χρησιμοποιούσε ναυτιλιακό πετρέλαιο, που αποσπούσε από τον ανεφοδιασμό πλοίων, στην συνέχεια προχωρούσε στην πρόσμιξή του με πετρέλαιο κίνησης και το επανέφερε στην αγορά ως πετρέλαιο θέρμανσης.  Με αυτόν τον τρόπο, απεφευγε να πληρώνει τους δασμούς, κοστίζοντας ένα ιλιγγιώδες χρηματικό ποσό για το ελληνικό κράτος.

Σύμφωνα με τις Αρχές, το κύκλωμα υπολογίζεται ότι έριξε στην αγορά περισσότερα από 4,5 εκατομμύρια λίτρα πετρελαίου ναυτιλίας, "βάζοντας μέσα" το κράτος κατά 3,5 εκατομμύρια ευρώ!

Σύμφωνα με την αστυνομία κατασχέθηκαν 8.000 λίτρα ναυτιλιακού καυσίμου (marine diesel), πέντε (5) βυτιοφόρα οχήματα μεταφοράς καυσίμων και 18.400 ευρώ.

 Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ, κ. Σπανός, αρνήθηκε όσα του καταλογίζονται, υποστήριξε την αθωότητά του και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην ελληνική Δικαιοσύνη.