Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Τι διαρρέεται για τον ομογενή επιχειρηματία και τον Παναθηναϊκό

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννης Αλαφούζος διαψεύδει, δεν αποκλείεται όμως εκεί που υπάρχει καπνός να υπάρχει και φωτιά. Ο λόγος για το φημολογούμενο ενδιαφέρον Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία του Real Estate και των κατασκευών, ο οποίος, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα SportDay, ενδιαφέρεται να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο της ΠΑΕ και να σώσει τον ιστορικό σύλλογο από τις περιπέτειες.

Πηγή του New Greek TV επιβεβαιώνει πως θεσμικός παράγοντας πολύ γνωστός και αγαπητός στην ομογένεια της Νέας Υόρκης - και ένθερμος φίλος των «πρασίνων» - πλησίασε πρώην κορυφαίο στέλεχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός τον περασμένο Νοέμβριο, μεταφέροντας το ενδιαφέρον του επιχειρηματία. Μάλιστα, η πλευρά του Ελληνοαμερικανού φέρεται να έχει ήδη ζητήσει τα οικονομικά στοιχεία.  

Το κατά πόσον το ενδιαφέρον θα προχωρήσει, θα διαφανεί το προσεχές χρονικό διάστημα, αφού είναι δεδομένο ότι δεν υπάρχει επίσημη πρόταση προς τον κ. Αλαφούζο. Το δε ρεπορτάζ της Sportday δίνει ως χρονικό περιθώριο το Πάσχα. Πάντως, οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι στις επαφές ενδεχομένως να εμπλέκονται και πρόσωπα που έχουν σχέση με τον Σύνδεσμο Panatha USA, απ' όπου όμως ούτε επιβεβαιώνεται, ούτε διαψεύδεται η είδηση.

Παρότι το ενδιαφέρον είχε εκφραστεί και συζητείτο σε φιλοπαναθηναϊκούς κύκλους της ομογένειας στη Νέα Υόρκη αρκετές εβδομάδες νωρίτερα, εντούτοις το χρονικό σημείο αποκάλυψής του προκαλεί καχυποψία, καθώς συμπίπτει με την προσπάθεια του μεγαλομετόχου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γιαννακόπουλου, μαζί με εταιρείες - κολοσσούς της αλλοδαπής, να επενδύσουν και να δημιουργήσουν συνθήκες οικονομικής ευημερίας σε σύσσωμο τον σύλλογο μέσω του project "Athens Alive", που προϋποθέτει την εκμετάλλευση των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων με συμφωνία 99 ετών.