Log in
A+ A A-

Πολιτική αντιπαράθεση για το βιβλίο Κουφοντίνα

Νέο κύκλο αντιπαράθεσης μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ έχει ανάψει το βιβλίο του Δημήτρη Κουφοντίνα, με την κυβερνητική παράταξη να κατηγορεί την Αξιωματική Αντιπολίτευση ότι διατηρεί στις τάξεις της άτομα τα οποία πρόσκεινται ιδεολογικά στο καταδικασμένο αρχηγικό μέλος της 17 Νοέμβρη.

Πρόκειται για Νίκο Γιαννόπουλο, ο οποίος εκφράστηκε με κολακευτικά λόγια για τον Δημήτρη Κουφοντίνα και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας υποστηρίζει ότι δεν είναι μέλος του κόμματός του.

Στην σχετική της δήλωση, η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Ασημακοπούλου παραπέμπει τον κ. Τσίπρα σε ένα βίντεο από την τρίτη συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ από το Νοέμβριο του 2009, όταν και ο κ. Γιαννόπουλος κάνει παρέμβαση και τοποθετείται, στο πλαίσιο των εργασιών της.

Μαίνεται η αντιπαράθεση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για το βιβλίο του Κουφοντίνα. Για άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να διαγράψει το Νίκο Γιαννόπουλο, υμνητή -όπως λεει- του αρχιτρομοκράτη Κουφοντίνα, έκανε λόγο σε νέες δηλώσεις της η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Άννα Ασημακοπούλου.

Η κ. Ασημακοπούλου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία παραπέμπει τον Αλέξη Τσίπρα σε στην τρίτη συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ τον Νοέμβριο του 2009 και σε ένα βίντεο το οποίο απεικονίζει την παρουσία και την παρέμβαση του Νίκου Γιαννόπουλου.

"Ο κ. Τσίπρας βρίσκει το θράσος να ψεύδεται και να ισχυρίζεται πως δεν είναι μέλος του κόμματός του.  Τι φοβάται, τι έχει να κρύψει;", αναφέρει η κ. Ασημακοπούλου, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα ότι... προσποιείται αμνησία για το επίμαχο βίντεο.

Στην ανταπάντησή του, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία ότι θέλει να γυρίσει την Ελλάδα στις εποχές του εμφυλίου πολέμου και ότι θα πάρει την απάντησή της στις προσεχείς εκλογές.