Log in
A+ A A-

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ απειλούν με καταψήφιση του πολυνομοσχεδίου

Πιο πιθανό από ποτέ μοιάζει το ενδεχόμενο διαρροών στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, με την Κυβέρνηση να κινείται σε τεντωμένο σχοινί, αφού κινδυνεύει να καταγράψει νέες απώλειες ή ακόμη και να δει την πρόταση να καταψηφίζεται.

 

Ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος για το κυβερνητικό επιτελείο, ακούει στο όνομα Μιχάλης Κασσής.  Πρόκειται για Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος εκφράζει διαφωνίες για το άρθρο που αφορά στην διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος, απαιτώντας να υιοθετηθεί η πρόταση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιου Τσαυτάρη, βάσει της οποίας η αξιολόγηση της ευρύτητας της προθεσμίας κατανάλωσης θα πρέπει να καθορίζεται από επιστημονική επιτροπή και όχι από τις γαλακτοβιομηχανίες.  Σε διαφορετική περίπτωση, προειδοποιεί ότι θα καταψηφίσει.

«Δεν άκουτε κανέναν, δεν ακούτε τους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλίας. Να είστε σίγουροι ότι εγώ δεν θα το ψηφίσω (το νομοσχέδιο). Εκβιαστικά βάλατε τη ρύθμιση σε ένα άρθρο. Να μην μπαίνουν εκβιαστικά διλήμματα τέτοιου είδους. Δεν πρόκειται να συναινέσω σε τέτοιες πρακτικές, Αν πέσει η κυβέρνηση την ευθύνη θα έχετε εσείς» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, από το ΠΑΣΟΚ πιθανή θεωρείται η απόκλιση και του Βουλευτή Θάνου Μωραϊτη, ο οποίος όμως πιστεύεται πως είναι πιο ήπια περίπτωση από αυτήν του κ. Κασσή.

Σε κάθε περίπτωση, η Κυβέρνηση μετράει τις δυνάμεις της, αφού η πλειοψηφία είναι οριακή και οι διαρρόες... απαγορευτικές.