Log in
A+ A A-

Προφυλακίστηκε ο Γιώργος Ρουπακιάς

Την προφυλάκιση του 45χρονου Γιώργου Ρουπακιά, δράστη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, αποφάσισαν Εισαγγελέας και Ανακριτής Πειραιά.  "Βρισκόταν σε άμυνα", υποστηρίζουν οι δικηγόροι του, που κάνουν λόγο για "χαλαρή σχέση" με την Χρυσή Αυγή.

 

Η απολογία του Γιώργου Ρουπακιά στον Ανακριτή διήρκησε τρεις σχεδόν ώρες.  Κατά την διάρκεια της διαδικασίας, οι δικηγόροι του υποστήριξαν ότι ο εντολέας του βρισκόταν σε άμυνα, ενώ δεν υπήρχε καμία εντολή για να επιτεθεί στον Ρουπακιά αφού, ούτως ή άλλως, η σχέση του με την Χρυσή Αυγή "ήταν χαλαρή", αφού "μετείχε μόνο σε κάποιες διανομές τροφίμων".

Σε ό,τι αφορά στην διάπραξη του εγκλήματος, προβλήθηκε ο ισχυρισμός πως το όχημα του Ρουπακιά ήταν σταθμευμένο ανάποδα στην Τσαλδάρη επειδή δεν έβρισκε πάρκινγκ, και πως αναγκάστηκε να βγάλει το μαχαίρι από το όχημα για να αμυνθεί.

Προκειμένου να πείσουν τον Ανακριτή για το ποιόν του πελάτη τους, οι συνήγοροι προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα, τονίζοντας ότι ο Ρουπακιάς είναι "ένα άκακο ζωάκι" και πως "κλαίει κάθε μέρα, επειδή έκλεισε δυο σπίτια, του θύματος και το δικό του"

Οι ισχυρισμοί τους δεν έπεισαν Ανακριτή και Εισαγγελέα, οι οποίοι διέταξαν την προφυλάκισή του.  Το σωφρονιστικό ίδρυμα στο οποίο θα κρατηθεί δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, αν και το πιθανότερο είναι να μεταφερθεί στην επαρχία.