Log in
A+ A A-

Φθηνότερα εργατικά χέρια και αφορολόγητο πετρέλαιο υποσχέθηκε στους αγρότες ο Α. Σαμαράς

Για παροχή αφορολογήτου πετρελαίου στους αγρότες - εφόσον χρησιμοποιείται για παραγωγικούς σκοπούς - αλλά και μείωση του κόστους εργασίας των νόμιμων αλλοδαπών μεταναστών, δεσμεύτηκε ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατά την διάρκεια της περιοδείας του στην Μυτιλήνη.

"Ήδη προχωρούμε όλες τις προετοιμασίες, ώστε από την επόμενη χρονιά να λειτουργήσει η κάρτα πετρελαίου των αγροτών. Παλιά μου δέσμευση, που χρειάστηκε χρόνο για να υλοποιηθεί. Αλλά τώρα βρισκόμαστε πια στην τελική ευθεία. Όλοι οι αγρότες θα έχουν καταγεγραμμένα τα αγροτικά μηχανήματά τους και τις καλλιεργητικές τους ανάγκες. Και θα παίρνουν αυτόματα αφορολόγητο πετρέλαιο, για τους παραγωγικούς σκοπούς που απασχολούν τα μηχανήματά τους", ανέφερε ο κ. Σαμαράς, μιλώντας σε παραγωγούς.

Αναφορικά με το κόστος εργασίας των εποχικών αλλοδαπών εργαζόμενων, ο κ. Σαμαράς προχώρησε σε δεσμεύσεις στα παρακάτω σκέλη:

α) Μείωση του κόστους της βίζας που πληρώνουν τα ελληνικά προξενεία του εξωτερικού, σε επίπεδα πολύ κατώτερα του μισού.

β) Μείωση της ασφάλισης, αρχικά στα δυο τρίτα και κατόπιν στο μισό

γ) Μείωση των εισφορών στα πραγματικά μεροκάματά τους και κατάργηση της τρίμηνης προκαταβολής.

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για άμεση θεσμοθέτηση των παραπάνω αλλαγών, με έκδοση των σχετικών διοικητικών αποφάσεων της επόμενες εβδομάδες και κύρωση της αναμενόμενης Κοινοτικής Οδηγίας στα τέλη Ιουνίου.

"Ό,τι δεν έγινε για την πρωτογενή παραγωγή στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες -ό,τι έγινε παντού αλλού στην Ευρώπη και στον κόσμο- θα γίνει τώρα και στη χώρα μας. Κι όση απόσταση χάσαμε, θα την καλύψουμε τρέχοντας! Κι αν μείναμε απελπιστικά πίσω όλα αυτά τα χρόνια, σε λίγο δεν θα υστερούμε από κανένα", κατέληξε ο κ. Σαμαράς.