Log in
A+ A A-

Το δημοσίευμα των Financial Times άναψε "φωτιές" μεταξύ Κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ

"Συστηματικό υβριστή" και "συκοφάντη" χαρακτήρισε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, με αφορμή την ανακοίνωση του κόμματος για το επίμαχο δημοσίευμα των Financial Times, που αναφερόταν στο παρασκήνιο της Συνόδου Κορυφής των Καννών το 2011.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, εκείνη την περίοδο, ο σημερινός Πρωθυπουργός είχε παίξει "βρώμικα παιχνίδια εις βάρος του ελληνικού λαού", ενώ τον χαρακτηρίζει "δήθεν αντιμνημονιακό".

Από την πλευρά της, μέσω του κ. Κεδίκογλου, η Κυβέρνηση κατηγόρησε προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα πως κάνει τα πάντα για να υπονομεύσει την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.

"Το όραμα της επιστροφής στη δραχμή δεν έχει σβήσει από το μυαλό του.  Όσον αφορά στον κ. Σαμαρά, αισθάνεται σήμερα δικαιωμένος και υπερήφανος που απέτρεψε εκείνη την εποχή το δημοψήφισμα και την έξοδο της χώρας από το ευρώ.", τόνισε ο κ. Κεδίκογλου.

Από την πλευρά του, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, αποκάλυψε πως, εκείνη την περίοδο, ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών κ. Σόιμπλε του είχε αποκαλύψει "κομψά" ένα σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.