Log in
A+ A A-

Ν.Δ.: Το Die Linke προσέφυγε εναντίον της οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα

Στην αποκάλυψη ότι ο γερμανικό αριστερό κόμμα Die Linke, το οποίο ανήκει στην ίδια ευρύτερη παράταξη που εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει προσφύγει στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο προκειμένου να διακοπεί η οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα, προχώρησε η Νέα Δημοκρατία, κατηγορώντας, προσωπικά, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ότι στηρίζει με την στάση του αυτήν την κίνηση.

 

"Είναι απίστευτη η σημερινή αποκάλυψη, ότι οι σύντροφοι του κ. Τσίπρα, στη Γερμανία (Die Linke) προσέφυγαν στο Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας, ώστε να ακυρωθεί η βοήθεια της ΕΚΤ προς την Ελλάδα! Με προσφυγή του το Die Linke ζητά να ακυρωθεί η δυνατότητα να υπάρξει απεριόριστη βοήθεια σε χώρες όπως η Ελλάδα, μέσω μαζικών αγορών κρατικών ομολόγων που διαπραγματεύονται στην δευτερογενή αγορά» αναφέρει η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Ασημακοπούλου.

Παράλληλα, η κ. Ασημακοπούλου έστρεψε ευθέως τα βέλη της προς τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είχε δώσει το παρών στο πρόσφατο Συνέδριο του Die Linke στην Γερμανία.

"Ο κ. Τσίπρας μόλις γύρισε περιχαρής από το συνέδριο του Die Linke, όπου ήταν κεντρικός ομιλητής. Όμως για ποιον ακριβώς λόγο χάρηκε ο κ. Τσίπρας; Και τελικά, τι ακριβώς επιθυμεί; Τι επιδιώκει; Η Ελλάδα να καταστραφεί; Να απομονωθεί; Να μην μπορεί να έχει φτηνή πρόσβαση στην ΕΚΤ; Ας ρωτήσει τουλάχιστον τους 'οικονομολόγους' του τι σημαίνει αυτό...", καταλήγει η κ. Ασημακοπούλου.