Log in
A+ A A-

Πτώση της Χρυσής Αυγής στην δημοσκόπηση της ALCO

Πτώση της Χρυσής Αυγής και προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας καταδεικνύει δημοσκόπηση της ALCO, η οποία διενεργήθηκε αμέσως μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Ειδικότερα, πρόκειται για έρευνα που έγινε για λογαριασμό της ενημερωτικής ιστοσελίδας newsit.gr, στο διάστημα από 20 - 23 Σεπτεμβρίου.  Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 21%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 19,2% και ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 6,8%, δηλαδή τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες παρακάτω σε σχέση με το αντίστοιχο ποσοστό σε προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας.  Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5%, το ΚΚΕ με 4,9% και η ΔΗΜΑΡ με 3,6%.

Οι ερωτηθέντες, σε ποσοστό 69% διατυπώνουν την πεποίθηση ότι η Χρυσή Αυγή είναι κόμμα που κομίζει ναζιστική ιδεολογία. Μάλιστα, σε ποσοστό 74%  εκτιμούν πως τα περιστατικά βίας του τελευταίου χρονικού διαστήματος αποτελούν τμήμα οργανωμένου σχεδίου.

Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, 39 στους εκατό ερωτηθέντες - ψηφοφόρους της ΧΑ δήλωσαν ότι κριτήριο για την επιλογή τους ήταν η οργή προς το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα. Πλέον των 20 στους εκατό (21%), ωστόσο, δήλωσαν πως εκτιμούν ότι η ΧΑ είναι ναζιστικό κόμμα και πως συνειδητά την ψήφισαν ως τέτοιο.
Στη δημοσκόπηση πρώτο κόμμα εμφανίζεται η ΝΔ με ποσοστό 21%, που πιστώνεται τις πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της ΧΑ και δεύτερο ο ΣΥΡΙΖΑ με 19,2%, τρίτη έρχεται η ΧΑ με 6,8% κα