Log in
A+ A A-

Σκληρή κόντρα Γιούνκερ - Τσίπρα

Επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο συνυποψήφιός του για την προεδρία της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, εκφράζοντας την άποψη ότι, αυτήν την στιγμή, είναι ακατάλληλος για να κυβερνήσει την Ελλάδα.

Ειδικότερα, σε δηλώσεις του στο Euro2day.gr, ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος δήλωσε πως ο Αλέξης Τσίπρας, σε περίπτωση που εκλεγεί, δεν θα μπορεί να συνεργαστεί αποτελεσματικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση, με αποτέλεσμα να προκαλέσει σοβαρούς κινδύνους για την Ελλάδα.

"Εγώ θα ήμουν διατεθειμένος να συνεργαστώ μαζί του, αλλά δεν νομίζω να ήταν αυτός διατεθειμένος να το κάνει, εάν γινόταν πρωθυπουργός της Ελλάδας. Αυτό θα ήταν μεγάλος κίνδυνος για τη χώρα. Γιατί πιστεύω ότι δεν έχει καταλάβει επαρκώς ποια είναι τα προβλήματα στην Ελλάδα και ποια στην Ευρώπη όσον αφορά την Ελλάδα. Θα ήθελα να αναλάβει μεγάλες ευθύνες, αλλά δεν πιστεύω ότι θα ήταν ο κατάλληλος άνδρας για τη χώρα αυτήν τη δεδομένη στιγμή, αυτήν τη δραματική στιγμή για την Ελλάδα", αναφέρει ο κ. Γιούνκερ.

Οι δηλώσεις του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που, με σκληρή ανακοίνωση, πέρασε στην αντεπίθεση, κατηγορώντας τον ότι είναι από τους Ευρωπαίους Αξιωματούχους που επιζητούν Πρωθυπουργούς "υποτακτικούς" στα σχέδιά τους.

"Δεν μας εκπλήσσει καθόλου που ο κ. Γιούνκερ δεν θεωρεί κατάλληλο για πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα. Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, που έχουν συνηθίσει Έλληνες πρωθυπουργούς υποτακτικούς στα σχέδιά τους, πρέπει τώρα να καταλάβουν ότι αυτές οι εποχές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Ό,τι έγινε στις Κάνες δεν θα ξαναγίνει. Η φωνή της Ελλάδας θα ακούγεται πλέον παντού. Στις 25 Μαΐου, ο ελληνικός λαός θα εμπιστευτεί τον ΣΥΡΙΖΑ, την πολιτική δύναμη που υπερασπίζεται τα συμφέροντα της χώρας και προτείνει τη μοναδική ρεαλιστική πρόταση εξόδου από την κρίση", τονίζει η ανακοίνωση.

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον κ. Γιούνκερ ότι στην παραπάνω συνέντευξη ήταν λαλίστατος, αν και, όταν ρωτήθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα, στο ευρω-ντημπέητ, για τα γεγονότα των Καννών, "κατάπιε την γλώσσα του".