Log in
A+ A A-

Αυτοδιοικητικές Εκλογές: Μόνο η Ήπειρος κρίθηκε στον πρώτο γύρο

Οι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας προηγούνται στις 8 από τις 13 Περιφέρειες, ενόψει δεύτερου γύρου, όπως φαίνεται μετά την καταμέτρηση του 99,9% των ψήφων σε όλη την Ελλάδα.

Η μοναδική Περιφέρεια που κρίθηκε από τον πρώτο γύρο ήταν αυτή της Ηπείρου, στην οποία, ο υποστηριζόμενος από τη Νέα Δημοκρατία, Αλέξανδρος Καχριμάνης, συγκέντρωνε ποσοστό άνω του 50% (50,85%) έναντι του 24,57% της υποστηριζόμενης από τον ΣΥΡΙΖΑ, Όλγας Γεροβασίλη.  Όλα αυτά σε μια Περιφέρεια η οποία είναι διαχρονικά χτυπημένη από την ανεργία και θεωρείται από τις πιο φτωχές στην Ευρώπη.

Στην αντίπερα όχθη, το ΠΑΣΟΚ, αν και δεν είχε δώσει επισήμως κομματικό χρίσμα, είδε οκτώ υποψηφίους που προέρχονται από τις τάξεις του να περνούν στο δεύτερο γύρο, οι περισσότεροι ως "ανεξάρτητοι".  Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί ο νυν Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Απόστολος Κατσιφάρας, άλλοτε Βουλευτής του κόμματος, ο οποίος πέρασε πρώτος στο δεύτερο γύρο, κρατώντας όμως αποστάσεις από τον στενό κομματικό πυρήνα του Κινήματος.

Αντίθετα, για τον ΣΥΡΙΖΑ, οι εντυπώσεις για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές θα εξαρτηθούν, κυρίως, από το τι θα πράξει η Ρένα Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης στον Δήμο Αθηναίων.  Όπως είναι γνωστό, παρά την αρχική εκτίμηση των exit polls, που τους έδιναν μεγάλες διαφορές, η μεν κ. Δούρου έχει μια "βραχεία" κεφαλή έναντι του κ. Σγουρού (περίπου 1,7%) ενώ ο κ. Σακελλαρίδης υπολείπεται του νυν Δημάρχου Γ. Καμίνη με 1,06%.  Εκτός αυτού όμως, το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει άλλους τρεις υποψηφίους στον δεύτερο γύρο των Περιφερεικαών Εκλογών, για τους οποίους έχει ήδη ξεκινήσει εκστρατεία από τα τοπικά στελέχη προκειμένου να κάνουν την ανατροπή.