Log in
A+ A A-

Γ. Στουρνάρας: Υπάρχουν περιθώρια για φοροελαφρύνσεις

Την πεποίθησή του ότι το ΔΝΤ "αναγνωρίζει την προσπάθεια της Κυβέρνησης και του ελληνικού λαού" εξέφρασε ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, αμέσως μετά την συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Στουρνάρας αντέκρουσε τις πληροφορίες πως το ΔΝΤ σκοπεύει να βάλει "φρένο" στις φοροελαφρύνσεις, τις οποίες έχει προαναγγείλει ο κ. Σαμαράς για τον προσεχή Σεπτέμβριο, τονίζοντας ότι είναι εφικτές εφόσον επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι.

"Εφόσον οι δημοσιονομικοί στόχοι υπερκαλύπτονται τότε υπάρχουν πάντα περιθώρια μείωσης των φορολογικών βαρών", δηλώνει ο Υπουργός Οικονομικών, διαψεύδοντας στην συνέχεια πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με χρηματοδοτικό κενό ύψους 7 δισεκατομμυρίων ευρώ.

"Δεν υπάρχει μέσα τέτοιο νούμερο για 7 δισεκατομμύρια. Έχουν κάνει λάθος. Αθροίζουν έτη, αθροίζουν νούμερα τα οποία είναι σωρευτικά.  Κάνουν το ίδιο λάθος που έκαναν και πριν από καιρό όταν είχε βγει η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής", αντέτεινε ο κ. Στουρνάρας.

Στην ερώτηση για το κατά πόσον θα είναι ο ίδιος αυτός που θα συντάξει τον προϋπολογισμό του 2015, με δεδομένα τα σενάρια για ανασχηματισμό, ο Γιάννης Στουρνάρας παρέπεμψε στον Πρωθυπουργό.