Log in
A+ A A-

Σαμαράς: Κάλεσμα στους επενδυτές στα εγκαίνια των Ποσειδωνίων

Την πεποίθησή του ότι τα ελληνικά λιμάνια μπορούν να μετατραπούν σε παγκόσμια ναυτιλιακά κέντρα, όπως είναι και ο στόχος της Κυβέρνησης, εξέφρασε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντςα στα εγκαίνια της ναυτιλιακής έκθεσης "Ποσειδώνια".

 

"Ο Ελληνικός στόλος ήδη μεταφέρει το 15% του παγκόσμιου εμπορίου! Στα τελευταία 10 χρόνια οι Έλληνες πλοιοκτήτες έχουν ναυπηγήσει πάνω από 2500 ποντοπόρα πλοία, κυρίως σε ναυπηγεία της Άπω Ανατολής. Τώρα που μιλάμε, οι Έλληνες πλοιοκτήτες παραγγέλνουν ένα νέο πλοίο κάθε 2 μέρες!", ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σαμαράς στην ομιλία του.

Στην συνέχεια, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι, για να φτάσει πιο κοντά στους στόχους της, η Ελλάδα χρειάζεται επενδύσεις, με την αγορά της να είναι πλέον ελκυστική για τους επενδυτές.

"Βεβαίως, χρειαζόμαστε επενδύσεις, για να αναβαθμίσουμε τις υποδομές στα λιμάνια μας και στα χερσαία οδικά δίκτυα από εκεί και πέρα. Επίσης χρειαζόμαστε επενδύσεις για να εκσυγχρονίσουμε τα ναυπηγεία μας. Και επενδύσεις για να αναδειχθούμε ως περιφερειακός κόμβος παραγωγής και μεταφοράς ενέργειας, αξιοποιώντας τους ενεργειακούς πόρους που βρίσκονται στις θάλασσές μας. Και για να αξιοποιήσουμε ακόμα την παγκόσμια τάση για μεταφορά ενέργειας, κυρίως φυσικού αερίου, από θαλάσσιους δρόμους, αλλά για τη χρήση του αερίου ως καυσίμου στη ναυσιπλοΐα, πράγμα που είναι πολύ πιο ασφαλές και φιλικό προς το περιβάλλον."

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς υπενθύμισε τους γεωγραφικούς, παραδοσιακούς και ιστορικους δεσμούς της Ελλάδας με την θάλασσα, χαρακτηρίζοντας ακόμα την Μεσόγειο "λίκνο πολιτισμού".