Log in
A+ A A-

Παραιτήθηκε ο Χάρης Θεοχάρης

Την παραίτησή του υπέβαλε στον Υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, δίνοντας "σάρκα και οστά" στα σενάρια των τελευταίων ημερών, που έκαναν λόγο για πιθανή αποχώρησή του.

Στην παραίτησή του, ο κ. Θεοχάρης δεν συγκεκριμενοποιεί τις αιτίες για τις οποίες αποχωρεί, επικαλούμενος "προσωπικούς λόγους", όμως θεωρείται δεδομένο ότι έχουν άμεση σχέση με όσα ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες και την "διαφορά φιλοσοφίας" με τη νέα γραμμή που ήθελε να περάσει η Κυβέρνηση στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό.

Στην ανακοίνωσή του, ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δημοσιοποιεί την παραίτηση Θεοχάρη και τον ευχαριστεί δημοσίως για την προσφορά του.

"Ο κ. Θεοχάρης με τις προσπάθειές του στήριξε καθοριστικά τη φορολογική μεταρρύθμιση και τους στόχους της Κυβέρνησης κατά την τελευταία διετία με ήθος, αίσθημα ευθύνης και ακεραιότητα.", αναφέρει ο κ. Στουρνάρας.

Σε κάθε περίπτωση, η οικειοθελής αποχώρηση του Χάρη Θεοχάρη ήταν ένα από τα λίγα περιθώρια που δίνει ο μνημονιακός νόμος στην Κυβέρνηση προκειμένου να τον αντικαταστήσει χωρίς να μεσολαβήσουν λογιστικοί - αντικειμενικοί λόγοι.

Πλέον, αναμένεται με ενδιαφέρον ο αντικαταστάτης του ή, μάλλον, εάν θα επιχειρήσει η Κυβέρνηση, πριν καλύψει την θέση, να περιορίσει την αυτονομία της άσκησης των καθηκόντων του, τοποθετώντας, ενδεχομένως, πολιτικό προϊστάμενο.