Log in
A+ A A-

Α. Σαμαράς: "Ναι" στις αναθεωρήσεις πολιτικών

Αισιόδοξος για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και ικανοποιημένος για τις επιδόσεις της Ελληνικής Προεδρίας δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατά την 51η Διάσκεψη Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Κοινοβουλίων κρατών-μελών της ΕΕ.

 

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, ο κ. Σαμαράς εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση, τονίζοντας, παράλληλα, ότι η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει ακόμη και σε αναθεωρήσεις πολιτικών, εάν αυτό χρειαστεί.

"Είμαστε έτοιμοι για αλλαγές, και για αναθεωρήσεις πολιτικών ακόμα, γιατί αυτό είναι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

Σε ό,τι αφορά στις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση, ο Πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι η ανεργία έχει φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα, ιδίως στους νέους, αντέτεινε όμως πως η σταδιακή βελτίωση των αριθμών που έχει ξεκινήσει θα αποτελέσει και την αρχή της ανάκαμψης.

"Το ότι αυτή τη στιγμή και η ανεργία έχει αρχίσει να πέφτει τους τελευταίους μήνες, αργά αλλά σταθερά, και το γεγονός ότι αναπτύσσεται ένα πλαίσιο επενδυτικό για την Ελλάδα, πολυσήμαντο, και το γεγονός ότι οι πάντες αναγνωρίζουν ότι από πλευράς δημοσιονομικής, αλλά και από πλευράς διαρθρωτικών αλλαγών έχουμε πετύχει τεράστια επιτεύγματα σε αυτές τις δύσκολες ώρες, είναι κάτι το οποίο μας οπλίζει με αισιοδοξία για το αύριο. Βγαίνει, λοιπόν, πράγματι και η Ελλάδα ισχυρότερη από αυτή την κρίση.", δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

Αναφορικά με την Ελληνική Προεδρία, ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι, σε αυτούς τους έξι μήνες, επιτεύχθηκε η ολοκλήρωση 67 νομοθετικών κειμένων, όπως επίσης και η πολιτική συναίνεση σε επίπεδο Συμβουλίου.