Log in
A+ A A-

Άνοιγμα στην Κίνα για Τουρισμό και Αεροδρόμιο Καστελλίου

Την πίστη του ότι η επίσκεψη του Κινέζου Πρωθυπουργού στην Κρήτη θα αποτελέσει την αφορμή για χιλιάδες Κινέζους τουρίστες προκειμένου να επισκεφθούν το νησί εξέφρασε ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, αμέσως μετά την κοινή παρουσία του με τον Λι Κετσιάνγκ στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.

"Όταν ο πρωθυπουργός της Κίνας πάει κάπου, αυτό αποτελεί τεράστια είδηση και τυγχάνει μεγάλης προβολής το σημείο όπου πάει. Χιλιάδες Κινέζοι θέλουν να επισκεφθούν τον τόπο που επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός τους", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, ο οποίος αναφέρθηκε στο επενδυτικό ενδιαφέρον της Κινεζικής πλευράς για το έργο του νέου Διεθνούς Αεροδρομίου στο Καστέλι Ηρακλείου.

"Η επίσκεψη του Κινέζου πρωθυπουργού στην Κρήτη σηματοδοτεί το τεράστιο κινεζικό επενδυτικό ενδιαφέρον για το αεροδρόμιο στο Καστέλλι, αλλά και την αύξηση των τουριστών από την ασιατική χώρα στο νησί τα επόμενα χρόνια", δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

Στην αντίπερα όχθη, ο Λι Κετσιάνγκ αρκέστηκε να δηλώσει πως η συνεργασία ανάμεσα στις δυο χώρες θα ενδυναμωθεί, ενώ συμφώνησε με τον κ. Σαμαρά ότι χιλιάδες Κινέζοι θα επισκεφθούν την Κρήτη.

"Ο χρόνος τρέχει σαν το νερό, ποτέ δεν επιστρέφει πίσω και πρέπει εμείς να αρπάξουμε την ευκαιρία να προωθήσουμε την συνεργασία μας.", ανέφερε ο Κινέζος Πρωθυπουργός, επικαλούμενος τον Πλάτωνα και τον Κομφούκιο.

Τέλος, ο Κινέζος Πρωθυπουργός είχε συνάντηση και με τον κ. Αρναουτάκη, με τον οποίο συζήτησε τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ Κίνας και Κρήτης.