Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 140
Log in
A+ A A-

Μέσα και ο Ματθαιόπουλος!

  • Written by 

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αρτέμης Ματθαιόπουλος μετά την απολογία του στις εφέτες ανακρίτριες Ιώαννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης για τον βουλευτή της ΧΑ που κατηγορείται για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος ως μέλος του πολιτικού συμβουλίου του κόμματος ήταν δίπλα στον αρχηγό και γνώριζε και προπαγάνδιζε της δια της βίας προώθηση των αρχών της οργάνωσης.

Στην απολογία του, ο βουλευτή της ΧΑ, που πλέον παίρνει το δρόμο προς τις φυλακές Κορυδαλλού, δεν απάντησε σε καμία ερώτηση και κατέθεσε υπόμνημα στο οποίο χαρακτηρίζει την δίωξή του πολιτική και υποστηρίζει ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση.

Ο κ. Ματθαιόπουλος είναι ο όγδοος βουλευτή της ΧΑ που προφυλακίζεται, μετά τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά, Γιάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Στάθη Μπούκουρα (ο οποίος βέβαια έχει ανεξαρτητοποιηθεί) και τον Νίκο Κούζηλο.

Εντωμεταξύ αναμένεται και η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου για την προφυλάκιση ή μη της Ελένης Ζαρούλια μετά τη διαφωνία εισαγγελέα και ανακριτριών.

Οι ανακρίτριες θα αποστείλουν κλήσεις για συμπληρωματικές απολογίες και στους υπόλοιπους βουλευτές για τους οποίους έδωσε άδεια η Βουλή για άρση της ασυλίας τους μεταξύ των οποίων οι προσωρινά κρατούμενοι Νίκος Μιχαλολιάκος και Χρήστος Παππάς, αλλά και ο Ηλίας Κασιδιάρης που είναι ελεύθερος με όρους για τη βασική κατηγορία.