Log in
A+ A A-

ΔΕΗ: Το ΚΚΕ "φρενάρει" την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ

Εμπόδιο στις πολιτικές αξιώσεις του ΚΚΕ βρίσκει η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ για συγκέντρωση 120 Βουλευτικών υπογραφών προκειμένου να παρεμποδιστεί, προς το παρόν τουλάχιστον, η πώληση της "μικρής ΔΕΗ".

 

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει την προσυπογραφή από 120 Βουλευτές ενός κειμένου το οποίο θα ζητά το άνοιγμα της Ολομέλειας της Βουλής, ούτως ώστε να συζητηθεί η πιθανή διεξαγωγή δημοψηφίσματος για να προχωρήσει η πώληση της μικρής ΔΕΗ.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, ο Περισσός δεν αποδέχεται το πλαίσιο της πρότασης, ζητώντας να υπάρξει συνολικότερη αποδοκιμασία του κοινοτικού πλαισίου για την απελευθέρωση της ενέργειας, που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και νόμους της δεκαετίας του 90.

"Αντίθετα, το ΚΚΕ υποστηρίζει ως βασικό περιεχόμενο, τόσο του δημοψηφίσματος, όσο και της πάλης του λαϊκού κινήματος, την κατάργηση όλων των νόμων που έχουν ψηφιστεί σύμφωνα με το κοινοτικό πλαίσιο για την απελευθέρωση της ενέργειας και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, συμπεριλαμβανομένου και αυτού για τη "μικρή ΔΕΗ" ".

Πάντως, ακόμη κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεχτεί την θέση του ΚΚΕ, δύσκολα τα υπόλοιπα κόμματα της Αντιπολίτευσης θα πράξουν το ίδιο, αφού δεν επιδιώκουν να αμφισβητήσουν το σύνολο των νόμων του κοινοτικού πλαισίου.