Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

Με μεγάλη επιτυχία και σημαντικές παρουσίες το Hellenic Initiative

  • Written by 

"Η Ελλάδα επέστρεψε" διακήρυξε ο πρωθυπουργός μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Hellenic Initiative με θέμα «Επενδύοντας στο μέλλον της Ελλάδας» στη Νέα Υόρκη.

Επέστρεψε ως ισοδύναμο μέλος της Ευρωζώνης στον δρόμο της σταθερότητας, της ανάκαμψης και και της ανάπτυξης εξήγησε ο πρωθυπουργός. Αναφέρθηκε στο ταξίδι του λέγοντας ότι "το βασικό του θέμα είναι η σταθερότητα. Η Ελλάδα σταθεροποιείται οικονομικά και πολιτικά και έχει γίνει προπύργιο σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Η σταθεροποίηση της Ελλάδας έχει θετικές επιπτώσεις πέρα από τα σύνορά της. Η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που ήταν πριν από έναν χρόνο. Πέρυσι η Ελλάδα εθεωρείτο πρόβλημα σε μία σταθερή περιοχή τώρα είναι το σημείο σταθερότητας σε μία περιοχή που δυστυχώς αποσταθεροποιείται. Έκανε όμως ειδική αναφορά στη Χρυσή Αυγή λέγοντας ότι είναι ντροπιαστική και ανησυχητική συνάμα η ύπαρξή της ωστόσο η κυβέρνηση έχει συντρίψει τους νεοναζί καθώς η ηγεσία της οδηγείται στην Δικαιοσύνη ενώ ο αρχηγός και ο υπαρχηγός της είναι ήδη φυλακή.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν στην χθεσινοβραδυνή εκδήλωση του Hellenic Initiative, την οποία παρακολουθησαν περισσοτεροι απο 700 ομογενεις, τα πλέον εύπορα και διακεκριμένα μέλη της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας. Η οργάνωση «Ελληνική Πρωτοβουλία» ανακοίνωσε τρία προγράμματα για την Ελλάδα, ενώ στο δείπνο συγκεντρώθηκε το ποσό των 2 εκατομμυρίων δολαρίων που θα διανεμηθεί σε λληνικά φιλανθρωπικά ιδρύματα. Μεγάλη πρωτοβουλία για τη νεολαία ανακοίνωσε κι ο πρόεδρος του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», Ανδρέας Δρακόπουλος. Τοπαρών έδωσε μεταξύ α΄λλων και ο πρώην πρόεδρος της Αμρικης Μπιλ Κλίντον.

Τα ιδρυτικά στελέχη της «Πρωτοβουλίας» (αγγλιστί «Hellenic Initiative») - ο Ανδρέας Λιβέρης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του πετροχημικού κολοσσού Dow Chemical, ο Μουχτάρ Κέντ, διευθύνων σύμβουλος της Coca-Cola, Τουρκο-Αμερικανός με ελληνικές ρίζες, o εξαιρετικά διασυνδεδεμένος δικηγόρος της Ουάσινγκτον και σύμβουλος επενδύσεων Τζορτζ Στάμας και ο Γιώργος Δαυίδ, πρόεδρος Δ.Σ. της ελληνικής Coca-Cola - είναι κάθε άλλο παρά αμελητέες ποσότητες.

Στην ιδρυτική ανακοίνωση που εξέδωσε η «Πρωτοβουλία» τονίζεται η «άμεση προτεραιότητα» να στηριχθούν, οικονομικά αλλά και με τεχνογνωσία, οι φιλανθρωπικές εκείνες οργανώσεις στην Ελλάδα που επιτελούν ουσιώδες έργο, ιδιαίτερα στους τομείς της υγείας, της παιδείας και της καταπολέμησης της φτώχειας. Στην κατεύθυνση αυτή, όπως σημειώνεται, θα διεξάγει ανθρωπιστική εκστρατεία, σε συνεργασία με τα Ιδρύματα Νιάρχου και Λεβέντη, με στόχο τη συγκέντρωση 100 εκατ. δολαρίων.

Media