Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 245
Log in
A+ A A-

Τα... ρομπότ του Twitter

Ένα ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο ήρθε στην δημοσιότητα σχετικά με το Twitter, αφού, όπως αποδείχθηκε, ένας μεγάλος αριθμός των χρηστών του δεν είναι πραγματικά πρόσωπα, αλλά κομπιούτερ τύπου "bot", όπως αναφέρονται στην γλώσσα του διαδικτύου.

 Τα bot είναι προφίλ που δημοσιεύουν tweets ανάλογα με τις οδηγίες που έχουν λάβει από προγραμματιστές.  Κάποια από αυτά μπορεί να θεωρηθούν ενοχλητικά, κάποια άλλα είναι διασκεδαστικά, αφού έχουν σχεδιαστεί να διαδίδουν δημοσιεύσεις που εμπεριέχουν συγκεκριμένες λέξεις και φράσεις.  

Ένα από τα πιο διάσημα Twitter Bots είναι ο λογαριασμός του Big Ben, ο οποίος κάνει μια συγκεκριμένη ανάρτηση κάθε φορά που το διάσημο ρολόι χτυπά, αναπαριστώντας τον ήχο του.

Συνολικά, τα Twitter Bots αποτελούν το 8,5% των χρηστών του Twitter, δηλαδή είναι περίπου 23 εκατομμύρια.  Αυτό, βέβαια, δεν αποτελεί πρόβλημα για τον μέσο χρήστη, αλλά για τις διαφημιστικές εταιρείες, αφού ένα bot δεν πρόκειται ποτέ να εξελιχθεί σε πελάτη, ούτε βέβαια να κάνει κλικ στις διαφημίσεις.