Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 245
Log in
A+ A A-

Aπολογισμός στη Γάζα: 2000 νεκροί

  • Written by 

Ξεπερνούν τους 2000 οι νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας από την αρχή των συγκρούσεων, στις 8 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε το υπουργείο Υγείας, από τους 2.016 Παλαιστινίους που σκοτώθηκαν, 541 είναι παιδιά και 250 γυναίκες. Αλλά και οι τραυματίες από τις συγκρούσεις ανάμεσα στους μαχητές της παλαιστινιακής Χαμάς και ισραηλινούς στρατιώτες ξεπέρασαν τους 10.000. Και ενώ η εκεχειρία που ισχύει την τελευταία εβδομάδα, λήγει τα μεσάνυχτα, στο Κάιρο συνεχίζονται ακατάπαυστα οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών για μια διαρκή κατάπαυση του πυρός.

Εντωμεταξύ, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως κατέστρεψε σήμερα στη Χεβρώνα, στη Δυτική Όχθη, τις κατοικίες των δύο από τους τρεις Παλαιστινίους που κατηγορούνται ότι τον Ιούνιο απήγαγαν και στη συνέχεια δολοφόνησαν τρεις νεαρούς Ισραηλινούς.

«Είμαστε αποφασισμένοι να οδηγήσουμε στη δικαιοσύνη τους δολοφόνους. Η κατεδάφιση των σπιτιών των τρομοκρατών επιτρέπει να μεταδοθεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τους τρομοκράτες και τους συνεργούς τους: υπάρχει ένα προσωπικό τίμημα που πρέπει να πληρώσει κανείς όταν επιδίδεται σε τρομοκρατία και εξαπολύει επιθέσεις εναντίον των Ισραηλινών», δήλωσε εκπρόσωπος του στρατού.

Για τις κατεδαφίσεις, Παλαιστίνιοι διαδήλωσαν στη Χεβρώνα ρίχνοντας πέτρες εναντίον των ισραηλινών στρατιωτών, οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα.