Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 245
Log in
A+ A A-

Σκοτώθηκαν ανώτερα στελέχη της Χαμάς

  • Written by 

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι αεροπορικές επιδρομές των Ισραηλινών στη Λωρίδα της Γάζας.

Με ανακοίνωση της η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς έκανε γνωστό πως τρία ανώτερα στελέχη της σκοτώθηκαν από πυρά Ισραηλινλών τα χαράματα στην πόλη Ράφα ενώ σε ακόμη δύο επιδρομές έχασαν τη ζωή τους έξι Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά.

Όπως ανέφερε η Χαμάς, οι υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί διοικητές του ένοπλου κλάδου της, των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ-Κάσαμ, σκοτώθηκαν σε επιδρομή της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας. Πρόκειται για το φόνο των πιο υψηλόβαθμων στελεχών της Χαμάς.


Η επίθεση αυτή πραγματοποιήθηκε δύο ημέρες μετά την αεροπορική επιδρομή που είχε στοιχίσει τη ζωή στη σύζυγο και σε ένα γιο του αρχηγού των Ταξιαρχιών αλ-Κάσαμ, του Μοχάμεντ Ντέιφ, ο οποίος εξακολουθεί να βρίσκεται στη ζωή, σύμφωνα με το κίνημά του.


Εντωμεταξύ, κανονικά πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί όλες οι πτήσεις με προορισμό ή προέλευση το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ παρά τη χθεσινή προειδοποίηση του ένοπλου κλάδου της Χαμάς προς τις ξένες αεροπορικές εταιρείες που προσγειώνονται στο Τελ Αβίβ για εκτόξευση ρουκετών σήμερα προς την κατεύθυνση του διεθνούς αεροδρομίου του Τελ Αβίβ. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του στρατού καμιά ρουκέτα δεν εκτοξεύθηκε.