Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 245
Log in
A+ A A-

Και δεύτερη αυτοκινητοπομπή στην Ουκρανία

  • Written by 

Μια δεύτερη αυτοκινητοπομπή με ανθρωπιστική βοήθεια αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες από την Μόσχα για την ανατολική Ουκρανία.

Αυτό ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, λίγες ημέρες μετά την είσοδο στο ουκρανικό έδαφος της πρώτης ρωσικής αυτοκινητοπομπής, με το Κίεβο και τις χώρες τις Δύσης να επικρίνουν τη Μόσχα ότι προέβη στην κίνηση αυτή χωρίς να έχει την άδεια της ουκρανικής κυβέρνησης.

"Η ανθρωπιστική κατάσταση δεν βελτιώνεται, αλλά επιδεινώνεται", δήλωσε ο Λαβρόφ. "Θέλουμε να διαπραγματευτούμε και να συμφωνήσουμε στους όρους αποστολής της ανθρωπιστικής βοήθειας, της διέλευσης της αυτοκινητοπομπής από τον ίδιο δρόμο, με την ίδια συμμετοχή ουκρανών συνοριακών φρουρών και τελωνειακών υπαλλήλων, το συντομότερο δυνατόν", υπογράμμισε προσθέτοντας ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να "συνεργαστεί στενά με τον Ερυθρό Σταυρό".


Εν τω μεταξύ στο πλαίσιο της συνάντησης των προέδρων Ρωσίας και Ουκρανίας στο Μινσκ την Τρίτη, ο Λαβρόφ τόνισε ότι η χώρα του σκοπεύει να χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε μορφή διπλωματίας για να τερματίσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία. "Είμαστε έτοιμοι για οποιοδήποτε σχήμα εφ' όσον υπάρχει ένα αποτέλεσμα", τόνισε ο υπουργός επισημαίνοντας ότι ο στόχος είναι "να βοηθήσουμε τους Ουκρανούς να συμφωνήσουν μεταξύ τους".