Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 245
Log in
A+ A A-

Π.Ο.Υ.: Εκστρατεία κατά του ηλεκτρονικού τσιγάρου

Στο στόχαστρο του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) έρχονται τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, με τους ιθύνοντες να ζητούν την θέσπιση ενός αυστηρού διεθνούς νομοθετικού πλαισίου, ανάλογο αυτού που ισχύει για τα συμβατικά τσιγάρα.

Ειδικότερα, ο ΠΟΥ φαίνεται πως είναι ιδιαίτερα ανήσυχος για το "αθώο" προφίλ των ηλεκτρονικών τσιγάρων ("πιο φιλικά προς την υγεία" - "βοηθητικά για διακοπή του καπνίσματος") και απαιτεί από τις καπνοβιομηχανίες να σταματήσουν την επίκληση αυτής της ιδιότητας, μέχρι να υπάρξουν τα ανάλογα επιστημονικά δεδομένα.

Παράλληλα, τονίζεται ότι θα πρέπει να ισχύσει η απαγόρευση διάθεσης του προϊόντος σε ανήλικους αλλά και να απαγορευτεί η κυκλοφορία του σε ευχάριστες γεύσεις, που μπορούν να το καταστήσουν πιο ευχάριστο και προσιτό προς κατανάλωση. 

Οι επιστημονικές απόψεις σχετικά με τις επιβλαβείς συνέπειες του ηλεκτρονικού τσιγάρου εξακολουθούν να διήστανται, με ορισμένους υποστηρικτές να τονίζουν ότι το "ηλεκτρονικό" κάπνισμα είναι, στην χειρότερη των περιπτώσεων, πολύ λιγότερο βλαβερό από το "συμβατικό".