Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 245
Log in
A+ A A-

Αισιοδοξία για την ανέυρεση του Boeing στον Ινδικό ωκεανό

  • Written by 

Νέος κύκλος ερευνών για την ανέρευση του μοιραίου Boeing των Μαλαισιανών Αερογραμμών ξεκινάει την Κυριακή.

Με εξοπλισμό νέας τεχνολογίας που περιλαμβάνει σόναρ και βιντεοκάμερες καθώς και ηλεκτρονική μύτη που μπορεί να οσμιστεί το καύσιμο αεροσκαφών μέσα στο νερό, οι ερευνητές εμφανίζονται αισιόδοξοι για την ανέρευση του αεροσκάφους.

Το σημείο στον Ινδικό ωκεανό όπου θα βυθιστεί ο εξοπλισμός αυτός επιλέχθηκε μετά από χαρτογράφηση που έγινε και βασίζεται στα ηλεκτρονικά σήματα που έγιναν ανάμεσα στο Boeing και έναν δορυφόρο. Τα σήματα αυτά μοιάζουν με τις παρεμβολές που προκαλεί ένα κινητό τηλέφωνο σε ένα παρακείμενο ηχείο αναζητώντας το πλησιέστερο σήμα, ακόμα και όταν δεν πραγματοποιείται κάποια κλήση.

Οι ερευνητές θεωρούν ότι η περιοχή αυτή είναι η πιο πιθανή να έχει καταπέσει το μοιραίο αεροσκάφος και η ανεύρεσή του ίσως είναι θέμα ημερών πλέον.
Η επιχείρηση αναμένεται να κοστίσει 57 εκατ. δολάρια και χρηματοδοετείται από τις κυβερνήσης της Αυστραλίας και της Μαλαισίας.
Το αεροσκάφος της Malaysian Airlines εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου 2014 μεταφέροντας 239 ανθρώπους, επιβάτες και πλήρωμα από την πρωτεύουσα της Μαλαισίας Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο της Κίνας.