Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 245
Log in
A+ A A-

Ακυρώθηκε έκθεση με "ιερές κούκλες" μετά από αντιδράσεις Καθολικών

  • Written by 

Έντονες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες προκλήθηκαν στο Μπουένος Άιρες κατά την διάρκεια της έκθεσης τέχνης με ιερές κούκλες.

Δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εκθέσουν την Μπάρμπι ως Παρθένο Μαρία και τον Κεν ως τον Εσταυρωμένο. Οι διαμαρτυρίες από τους Καθολικούς ήταν πολλές ενώ οι δημιουργοί των έργων δέχθηκαν ακόμη και απειλές από τις Καθολικές οργανώσεις της Αργεντινής και έτσι η έκθεση ακυρώθηκε.

«Όλα ακυρώθηκαν για λόγους ασφαλείας. Οι καλλιτέχνες δεν ήθελαν να θέσουν σε κίνδυνο τα έργα τους που είναι καρπός ενός έτους εργασίας» δήλωσε ο διευθυντής της γκαλερί Πόπα στο Μπουένος Άιρες, Μαρσέλο Μπόσκο. Ο Βούδας, η θεά Κάλι των Ινδουιστών και η Παρθένος της Γουαδελούπης, η προστάτιδα των Μεξικάνων, ήταν μεταξύ των 33 έργων της Μαριανέλα Πενέλι και του Πουλ Παολίνι, των δύο καλλιτεχνών από το Ροσάριο, που εμπνεύστηκαν από την Μπάρμπι και τον σύντροφό της, τον Κεν, για να παρουσιάσουν τις "κούκλες-θεότητες".

Με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δύο καλλιτέχνες, εξέφρασαν την λύπη τους για τις αντιδράσεις και έκαναν λόγο για άδικη επίθεση. Όπως διευκρίνισαν, σέβονται όλες τις θρησκείες και για αυτόν τον λόγο απέφυγαν να απεικονίσουν τον Μωάμεθ. «Επιλέξαμε την Μπάρμπι γιατί η κούκλα αυτή σήμερα αποτελεί το πρότυπο γυναικείας ομορφιάς"και οι χριστιανικές εικόνες κατά παράδοση ακολουθούν τα κριτήρια ομορφιάς κάθε εποχής. Ειλικρινά, δεν κατανοούμε αυτό το μίσος. Δεν υπάρχει άραγε ήδη αρκετό μίσος στον κόσμο»;