Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 245
Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Εγκαινιάστηκε η Έκθεση της Δέσποινας Κωνσταντινίδη (VIDEO)

Με μεγάλη επιτυχία και αυξημένη προσέλευση πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση των εγκαινίων της Έκθεσης "When we Lie Awake" της ομογενούς καλλιτέχνιδος, Δέσποινας Κωνσταντινίδη, στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη. Συνολικά, οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να δουν από κοντά 17 πίνακες της κ. Κωνσταντινίδη, εκ των οποίων οι 15 βρίσκονται στην υπόγεια αίθουσα εκδηλώσεων και άλλοι δυο στον πρώτο όροφο.

Πρόκειται για έργα με λάδι σε καμβά, τα οποία η Δέσποινα Κωνσταντινίδη ξεκίνησε και ολοκλήρωσε μέσα σε μια τριετία. Κάθε ένα εξ αυτών αντικατοπτρίζει την ιδιαίτερη οπτική της Ελληνοαμερικανίδας ζωγράφου.

Η Δέσποινα Κωνσταντινίδη ξεκίνησε την ενασχόλησή της με τις Καλές Τέχνες από εννέα ετών. Επρόκειτο για μια πρωτοβουλία των γονέων της, Σάββα και Σοφίας Κωνσταντινίδη, προκειμένου να αξιοποιήσει εποικοδομητικά τον ελεύθερο χρόνο της. Τελικώς αποδείχθηκε πως, όχι μόνο την ενδιέφερε, αλλά αποτέλεσε και το μετέπειτα αντικείμενο των σπουδών της, στο Indiana University.

Σύμφωνα με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη, Κωνσταντίνο Κούτρα, η ατζέντα εκδηλώσεων του Γενικού Προξενείου είναι ήδη κλεισμένη ακόμη και για το 2019.

Η Έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι και τις 22 Μαϊου, από τις 9 το πρωί έως και τις 2:30 το μεσημέρι.