Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 245
Log in
A+ A A-

Επιπλέον μέτρα για τον Έμπολα ζητούν Ομπάμα-Ολάντ

  • Written by 

Κινητοποίηση της διεθνούς κοινότητας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζητούν ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο Γάλλος Φρανσουά Ολάντ.

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν από κοινού πως είναι επιτακτική η ανάγκη λήψης έξτρα μέτρων για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του ιού του Έμπολα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η γαλλική προεδρία θα πρέπει να υπάρξει ενισχυμένη κινητοποίηση της διεθνούς κοινότητας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε στενή συνεργασία με τον ΟΗΕ, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τις ενδιαφερόμενες χώρες.

Ο Φρανσουά Ολάντ επιβεβαίωσε ότι η Γαλλία εξετάζει το ενδεχόμενο να θεσπίσει ελέγχους κατά την άφιξη πτήσεων που προέρχονται από τις περιοχές που έχουν πληγεί από την επιδημία, κατά το πρότυπο των αντίστοιχων ελέγχων που γίνονται ήδη σε πέντε από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια των ΗΠΑ και σε τρία διεθνή αεροδρόμια της Βρετανίας. Τα θύματα του θανατηφόρου ιού έχουν ξεπεράσει πλέον τις 4.000 στις χώρες της Δυτικής Αφρικής, ενώ τα πρώτα κρούσματα κάνουν την εμφάνισή τους και στις δύο όχθες του Ατλαντικού.