Log in
A+ A A-

Αποτροπιασμός για τον αποκεφαλισμό 21 Αιγυπτίων

Με άμεσα και σκληρά αντίποινα προειδοποιεί το Ισλαμικό Κράτος η Αίγυπτος, με αφορμή 21 χριστιανών πολιτών της χώρας από τους τζιχαντιστές, σε ένα ανατριχιαστικό βίντεο που συγκλόνισε για μια ακόμη φορά την Κοινή Γνώμη.

Στις σχετικές αποκρουστικές εικόνες, καταγράφονται 21 άτομα, τα οποία οδηγούνται σε θαλάσσια περιοχή της Λιβύης από ομάδα τζιχαντιστών.  Στην συνέχεια, αποκεφαλίζονται, προκειμένου το αίμα τους να βάψει κόκκινη την θάλασσα.  Κατόπιν τούτου, ένας τζιχαντιστής προειδοποιεί τους "σταυροφόρους" (Δυτικούς) ότι θα συμβεί κάτι ανάλογο και σε αυτούς.

Άμεση ήταν η παρέμβαση του Αμερικανού Προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος, μέσω του εκπροσώπου του, Τζος Έρνεστ, καταδίκασε την πράξη αυτή, εκφράζοντας την ανησυχία του για την κατάσταση στην περιοχή.

«Η απρόκλητη δολοφονία αθώων είναι η πιο πρόσφατη από τις πολλές μοχθηρές πράξεις που διαπράττονται από τρομοκράτες που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος κατά ανθρώπων της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της δολοφονίας δεκάδων Αιγυπτίων στρατιωτών στο Σινά και η οποία ωθεί την περαιτέρω την συσπείρωση της διεθνούς κοινότητας κατά του ΙΚ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ.

«Αυτή η αποτρόπαιη πράξη υπογραμμίζει για μια ακόμη φορά την επιτακτική ανάγκη για πολιτική επίλυση των συγκρούσεων στη Λιβύη, από τις οποίες επωφελούνται τρομοκρατικές ομάδες όπως το ΙΚ», πρόσθεσε.

Την στυγερή πολλαπλή δολοφονία καταδίκασε και η ύπατη Αρχή του Σουνιτικού Ισλάμ, Αλ-Αζχαρ, τονίζοντας ότι τέτοιες ενέργειες δεν έχουν σχέση με οποιαδήποτε θρησκεία.