Log in
A+ A A-

Ήθελε να βομβαρδίσει την Times Square o Hakimullah Mehsud - Ποιος είναι ο αντικαταστάτης του (video)

Τον Kahn Said, μέχρι πρότινος νούμερο 2 της ιεραρχίας, ανέδειξαν οι Ταλιμπάν στο Πακιστάν ως το νέο ηγέτη τους, μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του Hakimullah Mehsud από πυρά των αμερικανικών αεροσκαφών την 1η Νοεμβρίου.

 

Οι Ταλιμπάν του Πακιστάν θεωρούνται από τις πιο ισχυρές ομάδες των εξτρεμιστών ισλαμιστών, έχοντας καταγράψει κατά το παρελθόν ισχυρές επιθέσεις εναντίον του αμερικανικού στρατού, ενώ είναι μια μόνιμη πηγή αναταραχών στην χώρα.

Σύμφωνα με τις Αμερικανικές Αρχές, ο Hakimullah Mehsud ήταν από τους πιο βασικούς καταζητούμενους, καθώς ευθύνεται για επίθεση εναντίον του Αμερικανικού στρατού το 2000, ενώ φέρεται να σχεδίαζε επίθεση στην Times Square, η οποία όμως δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Στην αντίπερα όχθη, ο θάνατος του Mehsud προκάλεσε την αντίδραση της Πακιστανικής Κυβέρνησης, η οποία προχώρησε σε διάβημα διαμαρτυρίας στον Αμερικανό Πρεσβευτή στην Ισλαμαμπάντ.

Σε ανακοίνωσή του, το πακιστανικό υπουργείο αναφέρει πως η  επίθεση «ήταν αντιπαραγωγική για τις προσπάθειες του Πακιστάν να φέρει την ειρήνη και τη σταθερότητα στη χώρα και την περιοχή».