Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 245
Log in
A+ A A-

Οι χάκερς μπορούν να στείλουν ένα Cherokee στο γκρεμό

Τα προηγμένα συστήματα των σύγχρονων αυτοκινήτων προσφέρουν μεγάλες δυνατότητες στους οδηγούς, τόσο για την ποιότητα της διαδρομής όσο και για την επικοινωνία σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Τι συμβαίνει όμως όταν η τεχνολογία αυτή πέφτει στα χέρια επιτηδείων;

Το εφιαλτικό αυτό σενάριο επιβεβαίωσαν δυο χάκερς – ερευνητές, οι οποίοι, ενεργώντας προληπτικά για την Fiat Chrysler, πήραν τον έλεγχο ενός τζιπ τσερόκι και τελικά κατάφεραν να το ρίξουν σε χαντάκι.

H σκέψη, λοιπόν, ότι κάτι ανάλογο θα μπορούσε να συμβεί σε πραγματικές συνθήκες και όχι σαν άσκηση, σήμανε συναγερμό στην Fiat Chrysler, που ανακάλεσε 1,4 εκατομμύρια οχήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες για να ενημερώσει το λογισμικό τους.

Όπως τονίζεται, εάν ένας χάκερ πάρει τον έλεγχο του λογισμικού του αυτοκινήτου, μπορεί από το να κάνει τα πιο απλά, όπως το να ανοιγοκλείνει το ραδιόφωνο, μέχρι και να απενεργοποιήσει το σύστημα των φρένων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον οδηγό.

Πάντως, αναφέρεται ότι τα νέα μοντέλα της εταιρείας θα συνοδεύονται από μια ειδική συσκευή που θα εμποδίζει τους χάκερς να παίρνουν τον έλεγχο.