Log in
A+ A A-

Λουτρό αίματος στο Παρίσι

Για τέσσερις επθέσεις στο κέντρο του Παρισιού, που άφησαν πίσω τους θύματα, κάνει λόγο η γαλλική αστυνομία. Πάνω από 60 οι νεκροί. Σε εξέλιξη ομηρία σε συναυλιακό χώρο.

Σειρά επιθέσεων στο Παρίσι. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έκρηξη σημειώθηκε έξω από το Stade de France, όπου βρίσκονταν σε εξέλιξη φιλικός αγώνας Γαλλίας-Γερμανίας, παρουσία του Φρανσουά Ολάντ. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκαν δύο διαμελισμένα πτώματα μέσα στο στάδιο, πιθανότατα από τους καμικάζι. Σύμφωνα με έναν αυτόπτη μάρτυρα ένα άτομο φώναξε «Αλλάχ Ακμπάρ» πριν από το μακελειό.

Τριανταπέντε οι νεκροί σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό της αστυνομίας, η οποία ερωτηθείσα λίγο μετά 23:30, έκανε αναφορά για τέσσερα θανατηφόρα επεισόδια με πυροβολισμούς, - μαζί με τον τομέα Bataclan (ενδέκατο διαμέρισμα) και Σαρόν (11ο διαμέρισμα)."

Οι 15 από τους νεκρούς είναι από το στάδιο Bataclan, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη συναυλία ενός καλιφορνέζικου συγκροτήματος της ροκ, του Eagles of Death Metal. Οι δράστες αναφέρεται ότι έχουν κρυφτεί εκεί και κρατούν 100 ομήρους!  Σύμφωνα με την ιστοσελίδα France24, οι δράστες, που ήταν οπλισμένοι με καλάσνικοφ, εισέβαλαν σε εστιατόριο στο 10ο Διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας και άνοιξαν πυρ.

Στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας των ΗΠΑ ανέφεραν ότι οι επιθέσεις μοιάζουν να ήταν συντονισμένες. «Αυτή μοιάζει σαφώς να είναι μια συντονισμένη σειρά επιθέσεων», ανέφερε ένα πρόσωπο ενήμερο για τις εν εξελίξει αποτιμήσεις της κατάστασης που κάνουν στελέχη των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών. Δεν υπήρξε καμιά προειδοποίηση περί απειλής για επιθέσεις στο Παρίσι, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Ο Μπάρακ Ομάμα δήλωσε πως είναι ξεκάθαρος ο αγώνας κατά των τρομοκρατών και πως δεν μπορουν οι τρομοκράτες να τους φοβήσουν. Δήλωσε την αλληλεγγύη του προς τους Γάλλους και ξεκαθάρισε πως θα φέρουν τους τρομοκράτες στη Δικαιοσύνη. Ξεκαθάρισε πως αργότερα θα επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον ανέφερε ότι είναι συγκλονισμένος από τις επιθέσεις που σημειώθηκαν στο Παρίσι και δεσμεύθηκε να προσφέρει βοήθεια στη γειτονική χώρα.Στον επίσημο λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter (@David_Cameron) ο ηγέτης του Συντηρητικού Κόμματος έγραψε: «Είμαι συγκλονισμένος από τα γεγονότα στο Παρίσι απόψε. Οι σκέψεις μας και προσευχές μας στρέφονται στον γαλλικό λαό. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε».

news247.gr