Log in
A+ A A-

Εκατόμβη με νεκρούς μετανάστες στη θάλασσα της Ιταλίας

Επιβεβαιώνουν οι ιταλικές αρχές τη νέα τραγωδία με μετανάστες, με τον υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας να κάνει λόγο για εκατοντάδες νεκρούς Σομαλούς που επέβαιναν σε σκάφος και προσπαθούσαν να προσεγγίσουν την Ιταλία. Σύμφωνα με τον Πάολο Τζεντιλιόνι, οι συνθήκες του ναυαγίου παραμένουν ακόμα αδιευκρίνιστες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο αριθμός των μεταναστών που βρίσκονται στο σκάφος ήταν 400.

«Το βέβαιο είναι ότι είμαστε και πάλι ενώπιον μίας τραγωδίας στη Μεσόγειο, ακριβώς έναν χρόνο μετά την τραγωδία που είχαμε ανοικτά της Λιβύης», δήλωσε ο ιταλός υπουργός στους δημοσιογράφους, αναφερόμενος στους θανάτους εκατοντάδων ανθρώπων ανοικτά της Λιβύης τον Απρίλιο 2015. «Αυτός είναι ακόμη ένας σοβαρός λόγος ώστε η Ευρώπη να δεσμευθεί ότι δεν θα υψώνει τοίχους», σημείωσε. Αλλά και ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας δήλωσε ότι σύμφωνα με δικές του πληροφορίες πνίγηκαν πάνω από 300 άνθρωποι.

Σύμφωνα με το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa, το οποίο επικαλείται το αραβόφωνο δελτίο του BBC, μετά την αναχώρησή τους από την Αίγυπτο αγνοούνται εδώ και πολλές ημέρες περίπου 400 σομαλοί μετανάστες. Το BBC είχε μεταδώσει ότι διασώθηκαν 30 άτομα.

'Εξι νεκρούς περισυνέλεξε χθες το βράδυ το πλοίο Αquarius, οι οποίοι εντοπίσθηκαν σε πλεούμενο που προσέγγιζε τις ακτές της νότιας Σικελίας. Παράλληλα, σε συντονισμό με την ιταλική ακτοφυλακή, από το ίδιο πλοίο, το οποίο ανήκει σε μη κυβερνητική οργάνωση, διασώθηκαν 108 μετανάστες, εκ των οποίων πέντε είναι γυναίκες.

thetoc.gr