Log in
A+ A A-

Μεβλούτ Μερτ Αλτιντάς: Τούρκος αστυνομικός ο δολοφόνος του ρώσου πρεσβευτή

Αξιωματικός της τουρκικής αστυνομίας είναι ο δράστης της δολοφονίας του ρώσου πρεσβευτή στην Αγκυρα, όπως επιβεβαιώνουν οι τουρκικές αρχές ασφαλείας.

Ο δράστης, ο οποίος εκτελέστηκε από τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, ήταν 22 ετών, ονομάζεται Μεβλούτ Μερτ Αλτιντάς, γεννήθηκε το 1994, υπηρετούσε στις μονάδες αποκατάστασης της τάξης (ΜΑΤ) στην Αγκυρα και είχε αποφοιτήσει από την σχολή της τουρκικής αστυνομίας στην Σμύρνη.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν οι εικόνες του δράστη της επίθεσης στον ρώσο πρεσβευτή στην Άγκυρα σε έκθεση έργων τέχνης.

Ο δράστης ακούστηκε να λέει: "Μην ξεχνάτε τη Συρία, Μην ξεχνάτε το Χαλέπι. Οταν εκεί οι άνθρωποι δεν είναι ασφαλείς, ούτε εσείς θα είσαστε ασφαλείς."

Ο άνδρας ο οποίος άνοιξε πυρ εναντίον του πρεσβευτή της Ρωσίας στην Τουρκία και τον δολοφόνησε μίλησε «για το Χαλέπι» και για «εκδίκηση», όπως αφηγήθηκε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Ενώ ο πρεσβευτής εκφωνούσε μια ομιλία, ένας ψηλός άνδρας, που φορούσε κοστούμι, άνοιξε πυρ στον αέρα πριν στοχοθετήσει τον πρεσβευτή», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Χασίμ Κιλίτς, ανταποκριτής της εφημερίδας Χουριέτ στην Άγκυρα. «Είπε κάτι για το Χαλέπι και περί εκδίκησης», πρόσθεσε ο Κιλίτς.

thetoc.gr