Log in
A+ A A-

Φορτηγό εισέβαλε σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο - Αναφορές για τουλάχιστον 9 νεκρούς

Ένα φορτηγό εισέβαλε στη χριστουγεννιάτικη αγορά Breitscheidplatz στο Βερολίνο, κοντά στη λεωφόρο Κουρφούρστενταμ, στο δυτικό τμήμα του Βερολίνου, αφήνοντας τουλάχιστον εννιά ανθρώπους νεκρούς και πολλούς τραυματίες, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας του Βερολίνου στο Twitter.

Το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο δήλωση αξιωματικού της αστυνομίας αναφέρει ότι ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται στους 50, ωστόσο δεν υπάρχει επίσημος απολογισμός μέχρι αυτή την ώρα. Στο σημείο επικρατεί πανικός, όπως φαίνεται και στις εικόνες που μεταδίδει ζωντανά η Berliner Morgenpost.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνιστεί αν πρόκειται για ατύχημα ή αν το όχημα οδηγήθηκε εσκεμμένα μέσα στην χριστουγεννιάτικη αγορά, η οποία ήταν γεμάτη από επισκέπτες. Το Γερμανικό Πρακτορείο, επικαλούμενο πηγές της αστυνομίας μεταδίδει ότι πιθανόν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, επηρεασμένα από την επίθεση στη Νίκαια, που σημειώθηκε τον περασμένο Ιούλιο, αναφέρουν ότι ίσως πρόκειται για κάποιο τρομοκρατικό χτύπημα, χωρίς ωστόσο κάτι τέτοιο να έχει επιβεβαιωθεί επίσημα ακόμα.

Ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στο σημείο για να παραλάβουν τους τραυματίες και τους παρέχουν τις πρώτες βοήθειες, σύμφωνα με πληροφορίες της Βild, oι αρχές προχώρησαν σε εκκένωση της χριστουγεννιάτικης αγοράς.

huffingtonpost.gr