Log in
A+ A A-

Κύπρος: Συνάντηση Αναστασιάδη με Έιντε για το Κυπριακό

Στο Προεδρικό Μέγαρο στην Κύπρο, υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, τον ειδικό σύμβουλο του γενικού γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) για την Κύπρο, Έσπεν Μπαρθ Έιντε, στις 31 Ιανουαρίου 2017.

Αντικείμενα - μεταξύ άλλων - της συζήτησης κατά τη συνάντηση, όπως δήλωσε ο κ. Έιντε, ήταν «αυριανή συνάντηση των ηγετών», καθώς όπως είπε, τότε αναμένεται να συμφωνηθούν τα επόμενα βήματα, ενώ τόνισε ότι «οι ηγέτες είναι σαφώς προσηλωμένοι σε μια λύση».

Επιπλέον, τόνισε την κρισιμότητα της αυριανής συνάντησης, καθώς όπως είπε «θα δούμε πώς θα αξιοποιήσουμε τις επόμενες μέρες, ώστε να προετοιμαστούμε για μια επάνοδο σε διεθνή διάσκεψη».

Αναφορικά με το εάν υπάρχουν δυσκολίες σε σχέση με την πραγματοποίηση νέας διάσκεψης για την Κύπρο, ο κ. Έιντε είπε ότι «η συμφωνία είναι να επανέλθουμε όταν ο χρόνος θα είναι κατάλληλος κι αυτό θα συμφωνηθεί από τους ηγέτες και με τους άλλους συμμετέχοντες στη διάσκεψη», ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι είναι απαραίτητη η «καλύτερη κατανόηση του τι απαιτείται να γίνει εδώ», ώστε να γίνει «μια επιτυχή επανασύγκληση».