Log in
A+ A A-

Νιγηρία: Επιχείρησαν να λιντσάρουν κατηγορούμενους για... ομοφυλοφιλία

Σκηνές που παραπέμπουν στην... Μεσαιωνική περίοδο εκτυλίχθηκαν στη Νιγηρία, όταν μαινόμενο πλήθος επιτέθηκε και επιχείρησε να λιντσάρει επτά άνδρες οι οποίοι κατηγορούνται για... ομοφυλοφιλία.

 

Όπως αναφέρουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, οι επτά κρατούμενοι, την ώρα που έβγαιναν από την δικαστική αίθουσα, αρχικά δέχτηκαν ύβρεις από περίπου 100 άτομα που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τον χώρο.  Όμως, δεν αρκέστηκαν εκεί, καθώς στην συνέχεια άρχισαν να τους λιθοβολούν.

Η Αστυνομία αντέδρασε άμεσα με ρίψη δακρυγόνων, ενώ κάποιοι άλλοι ένστολοι άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα για εκφοβισμό.  Τελικώς το λεωφορείο απομακρύνθηκε από το σημείο, χωρίς να αναφερθούν κάποιοι τραυματισμοί.

Οι επτά κρατούμενοι ανήκουν σε ένα γκρουπ 12 ατόμων, το οποίο συνελήφθη για παράβαση του νόμου περί ομοφυλοφιλικών σχέσεων, τις οποίες ο πρόεδρος της Νιγηρίας έθεσε πρόσφατα εκτός νόμου.  Μάλιστα, η δίκη τους γίνεται με μια παράλληλη νομοθεσία, που ονομάζεται σαρία, η οποία προβλέπει την θανατική ποινή για το "αδίκημα" της ομοφυλοφιλίας.  Πάντως, ακόμη και υπό αυτές τις συνθήκες, η Νιγηρία δεν την έχει επιβάλει ποτέ μέχρι σήμερα.