Log in
A+ A A-

Ρωσία: Θανατώνουν αδέσποτους σκύλους στο Σότσι

Την έντονη αντίδραση φιλόζωων και περιβαλλοντικών ακτιβιστών στην Ρωσία προκαλεί η επικείμενη επιχείρηση εξόντωσης αδέσποτων σκύλων στο Σότσι, προκειμένου να μην επηρεάσουν την αισθητική εικόνα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, που ξεκινούν αυτήν την εβδομάδα.

Οι αδέσποτοι σκύλοι ταϊζονταν από τους μετανάστες εργάτες των ολυμπιακών εργοταξίων, οι οποίοι, επιπλέον, τους χρησιμοποιούσαν ως άτυπους φύλακες.  Όμως, η ώρα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων έφτασε και οι διοργανωτές θεωρούν ότι τα αδέσποτα πρέπει να απομακρυνθούν, προβλέποντας ότι ειδάλλως θα προκληθούν προβλήματα.

"Μπορώ να αντιληφθώ ότι η πόλη θέλει να είναι καθαρή για τους προσκεκλημένους των Ολυμπιακών αλλά δεν αποτελούν λύση οι μαζικές δολοφονίες", δήλωσε η περιβαλλοντική ακτιβίστρια Όλγκα Νοσκόβετς.

Εκτός από το θέμα της καθαριότητας, οι εργολάβοι των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων θέτουν και άλλα θέματα, όπως το ενδεχόμενο επίθεσης κάποιου πιο "άγριου" σκύλου εναντίον κάποιου επισκέπτη.  Παράλληλα, τονίζουν ότι τα τετράποδα ενδέχεται να παραβιάσουν τα μέτρα ασφαλείας, γελοιοποιώντας γενικότερα την διοργάνωση.

"Τι θα γίνει εάν κάποιος σκύλος εμφανιστεί ξαφνικά την ώρα της Τελετής Έναρξης;", αναφέρει πηγή προσκείμενη στους καταναλωτές, αποκαλύπτοντας ότι κάτι τέτοιο συνέβη κατά την διάρκεια πρόβας.