Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 245
Log in
A+ A A-

Ανιχνευτής ψεύδους για το Twitter!

Έναν ανιχνευτή ψεύδους για τα κοινωνικά δίκτυα, το οποίο, σε πρώτη φάση, θα έχει εφαρμογή στο Twitter, ανέπτυξαν ευρωπαίοι ερευνητές και σύντομα πρόκειται να το θέσουν προς εγκατάσταση.

Το όνομα του συστήματος είναι "Φήμη" βασισμένο, ασφαλώς, στην αρχαία ελληνική θεότητα, η οποία ήταν γνωστή για τις διαδόσεις της.  Σύμφωνα με τους εμπνευστές της, η "Φήμη" θα μπορεί να ελέγξει την αξιοπιστία αναρτήσεων με 140 χαρακτήρες ή λιγότερους. 

Ασφαλώς δεν πρόκειται για έναν ανιχνευτή ψεύδους ο οποίος, για παράδειγμα, θα εντοπίζει εάν... όντως είστε σε σχέση ή όχι ή εάν μια προσωπική ανάρτηση είναι ψευδής ή αληθής.  Η χρήση του αφορά, αποκλειστικά, στην διάδοση ειδήσεων, καθώς το εν λόγω πρόγραμμα θα ελέγχει σε σύντομο χρονικό διάστημα ειδησεογραφικές πηγές οι οποίες θεωρούνται "αξιόπιστες", με αποτέλεσμα να αποτρέπει διαδικτυακές φάρσες ή διαδόσεις.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιων διαδόσεων είναι η περίφημη ανάρτηση για τα ζώα που απελευθερώθηκαν από τον ζωολογικό κήπο του Λονδίνου, και πολλές άλλες, όπως μάλιστα οι ψευδείς φήμες θανάτων γνωστών προσώπων της πολιτικής και καλλιτεχνικής σκηνής.