Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 140
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

Οι Βρετανικές μυστικές υπηρεσίες παραβίασαν τα δεδομένα χρηστών της Yahoo

Αναταραχή σε εκατομμύρια χρήστες των υπηρεσιών της Yahoo προκάλεσε η είδηση της υποκλοπής προσωπικών αρχείων και δεδομένων οπτικοακουστικού υλικού, από πλευράς Βρετανικών Μυστικών Υπηρεσιών..

Όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ, η Yahoo αρνείται ότι γνώριζε κάτι σχετικό με την υπόθεση, καταδικάζοντας μάλιστα τις υποκλοπές, οι οποίες κλονίζουν εν μέρει την εμπιστοσύνη των χρηστών των υπηρεσιών της.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Βρετανική Μυστική Υπηρεσία κατάφερε να υποκλέψει το υλικό μέσα από τις web κάμερες που χρησιμοποιούσαν οι ανυποψίαστοι χρήστες για υπηρεσίες διαδραστικής επικοινωνίας.  Μάλιστα, μεταξύ του υλικού υπάρχουν και πολύ προσωπικά στοιχεία, όπως βίντεο και φωτογραφίες σεξουαλικού περιεχομένου.

Υπολογίζεται ότι, από το 2008 έως και το 2010, οι βρετανικές υπηρεσίες κατάφεραν να αποσπάσουν 1,8 εκατομμύρια φωτογραφίες χρηστών της Yahoo.

Από την πλευρά τους, οι Βρετανοί τονίζουν ότι κινήθηκαν στα όρια που τους επιτρέπει η κείμενη νομοθεσία, με μια επιχείρηση η οποία και είχε την κωδική ονομασία "οπτικό νεύρο". 

Στην όλη διαδικασία, οι ηλεκτρονικοί πράκτορες της Βρετανίας έλαβαν και βοήθεια από πλευράς της NSA, όπως αναφέρθηκε.