Log in
A+ A A-

Στο σκοτάδι οι έρευνες για το χαμένο αεροσκάφος

Χωρίς αποτέλεσμα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους της Malaysia Airlines, που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 13:40 το μεσημέρι της Παρασκευής (ώρα Νέας Υόρκης) και δεν υπάρχουν παρά μόνο ελάχιστες ενδείξεις για την κατάληξή του.

 

Οι κηλίδες πετρελαίου που εντοπίστηκαν στο Βιετνάμ - οι οποίες είναι σημάδι συντριβής - δημιούργησαν την εντύπωση ότι το θρίλερ φτάνει στο τέλος του, έστω και με τραγικό επίλογο.  Όμως, αποδείχθηκε ότι υπάρχει δρόμος ακόμη, καθώς ούτε τα σωστικά συνεργεία, ούτε τα ηλεκτρονικά συστήματα μπορούν να δώσουν σαφή απάντηση για το τι ακριβώς συνέβη πάνω από τα νερά της Νότιας Σινικής Θάλασσας.

Πλέον, οι Αρχές εξετάζουν και το ενδεχόμενο της τρομοκρατικής ενέργειας, αφού αποκαλύφθηκε ότι δυο επιβάτες ταξίδευαν με κλεμμένα διαβατήρια, ενός Ιταλού και ενός Αυστριακού πολίτη, η κλοπή των οποίων είχε δηλωθεί κατά το παρελθόν, σε ένα ταξίδι τους στην Ταϋλάνδη.  Όμως, από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του αεροδρομίου, οι εν λόγω επιβαίνοντες δεν φαίνεται να κάνουν κάποια ύποπτη κίνηση ή να προδίδουν ότι περνούν κάτι απαγορευμένο από τον χώρο ελέγχου.

Οι Αρχές στιάζουν συνολικά σε τέσσερις ύποπτους επιβάτες, για τους οποίους όμως δεν υπάρχει καμία ένδειξη που να διευκολύνει τις έρευνες.  Την ίδια στιγμή, έγινε γνωστό ότι πέντε άλλα άτομα, τα οποία επρόκειτο να επιβιβαστούν στην πτήση, τελικά δεν ταξίδεψαν, χωρίς να ακυρώσουν την κράτηση.

Σχετικά με τον τρόπο που χάθηκε από το αεροπλάνο, δεν θεωρείται πιθανό αυτήν την στιγμή το ενδεχόμενο της έκρηξης, με το ειδικό σύστημα των Αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών να μην έχει καταγράψει κάποια λάμψη στον αέρα, αξιοποιώντας την τεχνική του δυνατότητα σε παγκόσμια κλίμακα.